Göçmenleri gitmeye teşvik eden kampanya tepki çekiyor

Göçmenleri gitmeye teşvik eden kampanya tepki çekiyor

Almanya'da başlayan ve göçmenleri ilgilendiren 'Almanya'dan dönüş kampanyası' eleştiri oklarının hedefine oturdu. Uzmanlar bunun ayrımcı ve nefret söylemi içeren bir kampanya olduğunu düşünüyor.

Almanya İçişleri Bakanlığının ülkelerine geri dönmek isteyen göçmenler için başlattığı tartışma yaratan reklam kampanyası, çok sayıda teknik girişimci tarafından eleştiriliyor.

Girişimciler Berlin'de, hükümetin göçmenlerin evlerine dönmelerini teşvik eden reklam kampanyasını rafa kaldırması için bir mektup imzaladı.

Teknik girişimciler, hükümetin bu kampanyasının nefret ve aşağılama içerdiğini ve girişimcilerin yabancı geliştiricileri işe alma çabalarını baltaladığını belirtti.

Açık mektup yayımlandı

Bir girişimci olan Yann Letaille'nin hazırladığı ve 60 diğer girişimci tarafından da imzalanan açık mektupta şu ifadeler yer alıyor:

"Ben bu hareketi, federal hükümetin bu kampanyanın kültürel ve ekonomik açıdan olumsuz ve belki felakete yol açabilecek etkilerini anlayacağını umut ederek başlattım. Federal hükümeti uyarıyorum: Bu kampanyaya acilen son verin ve nefret dolu, ayrımcı afişleri kaldırın. "

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, "berlinunite.com" web sitesi üzerinden yayımlanan açık mektuba henüz cevap vermedi.

"Almanya'dan dönüş kampanyası"

"Senin ülken! Senin geleceğin! Şimdi!" sloganıyla, Almanya'dan dönüş kampanyası, geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanmıştı.

Almanya'dan dönüş kampanyası, ülkedeki birçok metro istasyonundaki reklam panolarına asılarak duyurulmuştu.

Kampanya, gönüllü olarak ülkelerine dönmek isteyen göçmenlerin İçişleri Bakanlığı tarafından mali teşviklerle destekleneceğini içeriyor.

İçişleri Bakanlığı, tanıtım materyalinde, kampanyanın yalnızca yasa dışı göçmenleri hedef aldığını söylüyor ancak "yasadışı" kelimesinin, yaklaşık 80 şehirdeki reklam panolarına asılan afişlerde görünmediği belirtiliyor.

Mültecilerin ülke bayraklarının da yer aldığı afişlerde, İngilizce, Farsça, Fransızca, Arapça, Rusça ve Peştunca dillerinde açıklamalar bulunuyor.

Kaynak: Reuters

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.