'Göç krizi uluslararası krize dönüştü'

'Göç krizi uluslararası krize dönüştü'

OCHA Direktörü Muscroft göç krizinin uluslararası krize dönüştüğünü söyledi

OCHA Direktörü Muscroft, Sığınmacıların Avrupa'ya akını, krizi bölgesel çerçeveden çıkarıp, birçok ülkeyi etkileyen uluslararası krize dönüştürdüğünü söyledi.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Direktörü Sarah Muscroft, Suriyeli mültecilerin Avrupa ülkelerine akın etmesinin krizi bölgesel çerçeveden çıkardığını belirtti.

OCHA Direktörü Muscroft, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İnsani yardımlara yönelik ihtiyaç, öncesinden çok daha büyük. Ürdün, Türkiye ve Suriye'nin çevresindeki diğer ülkeleri açıkça etkileyen bu durum Avrupa'ya da uzanmaya başladı. Mültecilerin Avrupa'ya akını, krizi bölgesel çerçeveden çıkarıp, birçok ülkeyi etkileyen büyük bir krize dönüştürdü. Şu anda Yemen'de patlak veren bir durum var. Dünyanın başka bölgelerinde de bazı gelişmeler yaşanıyor. Bunlar daha fazla insani yardım sağlanmasını gerektiriyor" dedi. 

Birçok Avrupa ülkesinin mültecilerin girişine izin vermeyi düşündüğünü kaydeden Muscroft, "İngiltere Başbakanı David Cameron hafta başında (Ürdün) buradaydı. Mültecilerin ülkelerine girmesine izin vermeyi açıkça düşünüyordu" ifadelerini kullandı. 

 Suriye'de muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelere sınırdan yardımların ulaşmasını öngören BM anlaşması gereğinin yerine getirildiğini söyleyen Muscroft, "Suriye'ye yardım kafileleri gönderme niyetimizi Suriye hükümetine bildirmek için izlediğimiz resmi bir yol var. Sınırı geçme konusunda Ürdün hükümetinden destek alıyoruz. Sonrasında da Suriye'nin güneyindeki muhalif güçlerle iletişime geçiyoruz" şeklinde konuştu.

Ürdün'de resmi rakamlara göre 1 milyon 400 bini aşkın Suriyeli  bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.