Giysi dolabı bin kişiyi sevindirdi

Giysi dolabı bin kişiyi sevindirdi

Çankırı Belediyesince fazla giysilerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için şehrin en işlek parkına 2 hafta önce konulan "giysi dolabı"ndan yaklaşık bin kişi faydalandı.

Çankırı Belediyesi tarafından evlerdeki fazla giysilerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için şehrin en işlek parkına konulan "giysi dolabı", 2 haftada yaklaşık bin kişiyi sevindirdi.

Belediye tarafından vatandaşların kullanmadıkları giysilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırması amacıyla şehrin en işlek yerlerinden Karatekin Parkı'na 2 hafta önce "giysi dolabı" yerleştirildi. Parktaki dolaba bırakılan kıyafetler, ihtiyaç sahipleri tarafından alınabiliyor.
 
Belediye Başkanı İrfan Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projelerini sürdürdüklerini söyledi.
 
Giysi dolabını 2 hafta önce açtıklarını belirten Dinç, "Yürekleri ısıtalım sloganıyla açtığımız giysi dolabımıza ilgi oldukça fazla. Hem kullanmadıkları giysileri getirenler hem de bu giysileri alan vatandaşlarımız oldukça fazla. Bu ilgi bizi mutlu ediyor" dedi.
 
Çok basit bir sistemle çalışmayı hayata geçirdiklerini kaydeden Dinç, "Vatandaşlarımız ihtiyaç fazlası giysilerini buradaki dolaba asıyor. Özelikle akşam vakitlerinde de ihtiyacı olan vatandaşlarımız, hiç kimseye sormadan, kendi bedenlerine uygun, hoşuna giden giysileri alıyor" bilgisini verdi.
 
Dinç, 2 haftada bine yakın ihtiyaç sahibinin giysi dolabından faydalandığını vurguladı.
 
Dolaba her türlü kıyafetin bırakıldığını anlatan Dinç, "Sadece normal giysiler değil markalar da mevcut. Vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz çalışmayla ilgili. İnsanlarımız birbirini görmeden, ihtiyacı olan giysileri buradan alıyor. Bu hem bizim için hem de onlar için çok anlamlı bir durum" ifadelerini kullandı.
 
Kentteki sığınmacılar da faydalanıyor
 
Dinç, "Çok hızlı bir sirkülasyon bulunuyor. İnsanlar akın akın kıyafet getirirken bir taraftan da akın akın gidiyor. Bu sirkülasyon, ilimizdeki yardımseverliği de gösteriyor" diye konuştu.
 
Kıyafet alanlar arasında ilçelerden gelen vatandaşların da bulunduğunu dile getiren Dinç, ayrıca kentte yaşayan sığınmacıların giysi dolabından yararlandığını belirtti. Dinç, "Onlar da ihtiyaç duydukları ürünleri çekinmeden bu dolaptan alıyor. Kış gününde herkesin içini ısıtmak istiyoruz" dedi.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.