Giresun'da 90 öğrenci Kur'an'ı ezberleyerek icazet aldı

Giresun'da 90 öğrenci Kur'an'ı ezberleyerek icazet aldı

2023 yılı içinde yurt genelinde eğitimini başarıyla tamamlayan 13 bin 349 öğrencinin hafızlık icazetnamesi aldı

Giresun'un Bulancak İlçe Müftülüğüne bağlı Nuri Genç Hoca Hafızlık Yatlı Erkek Kur’an Kursu ve Hira Nur Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursunda eğitimlerini tamamlayıp Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavında başarılı olan 90 öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

İlçe Müftüsü Cevat Erişti, hafızlığın sabır ve sebat gerektiren bir süreç olduğunu ifade ederek, "Hayat rehberimiz Kur’an-ı Azimüşşan’ı ezberleyerek kutlu bir payeye erişen hafızlarımıza öncelikli tavsiyem ezberlerini muhafaza etmeleridir. Hafızlarımız, yakın bir gelecekte eğitimlerini tamamlayıp, din görevlisi, mühendis, doktor ya da iş insanı gibi bir meslek sahibi olduklarında da Kur’an’ın hayat dolu ilkelerini, prensiplerini çevrelerindeki insanlara aktararak örnek birer şahsiyet olmaya devam etmelidir." dedi.

2023'TE 13 BİN 349 ÖĞRENCİ HAFIZLIK İCAZETNAMESİ ALDI

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt ise yaptığı konuşmada, 2023 yılı içinde yurt genelinde eğitimini başarıyla tamamlayan 13 bin 349 öğrencinin hafızlık icazetnamesi aldığını, 82 bin öğrencinin ise hafızlık eğitimi görmeye devam ettiğini bildirdi.

Düzenlenen Merasim, Reisül Kurra Vekili, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Sedat Aydınlı tarafından yapılan duanın ardından hafızlara hediye takdimi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum