Gine'de peçe yasağına doğru

Gine'de peçe yasağına doğru

Kongo, Kamerun, Çad, Nijer ve Senegal, yüzü tamamen örten peçe takmayı yasaklamasının ardından Gine'de de peçe takılan Kur'an kurslarının kapatılacağı bildirildi.

Gine Devlet Başkanı Alpha Conde, yüzü tamamen örten peçenin takıldığı kuran kurslarını kapatacağını bildirdi.

İktidardaki Gine Halkı İçin Birleşme Partisinin Genel Kurulu'nda konuşan Conde, "Hocaların ve öğrencilerinin yüzü tamamen örten peçe taktığı kuran kurslarını kapatacağım" ifadesini kullandı.

Conde, kararın ne zaman uygulanacağına ilişkin bilgi vermedi.

Gine Genç Müslümanlar Derneği üyesi Yusuf Cabila Diallo ise kuran kurslarını kapatma kararını "saçmalık" olarak niteleyerek, "Conde'nin, Gine'nin İslam'a çok bağlı bir ülke olduğunu bilmesi gerekiyor. Alınan karar terörle mücadele için etkili bir önlem değil" değerlendirmesinde bulundu.

Terör saldırılarına karşı önlem amacıyla Sahraaltı Afrika ülkelerinden Kongo, Kamerun, Çad, Nijer ve Senegal, yüzü tamamen örten peçe takmayı yasaklamıştı. Söz konusu ülkelerde, silahlı grupların, saldırılarında peçeyi bir araç olarak kullanabileceğini savunan halkın bir kısmı alınan kararı doğru buluyor.

Öte yandan, Conde geçen hafta başkent Bamako'da Radisson Otel'e düzenlenen saldırı ve rehine krizi yaşanan Mali ile dayanışma için 3 günlük yas ilan etti.

Mali'de silahlı bir grup, 20 Kasım'da Bamako'daki Radisson Otel'e baskın düzenlemiş, 170 kişiyi rehin almıştı. Rehinelerden 130'u Fransız ve ABD destekli Mali emniyet birimlerince düzenlenen operasyonla, onlarcası da kendi çabalarıyla kurtulurken, bazıları da teröristlerce serbest bırakılmıştı.

Resmi yetkililer, rehine krizinde 13'ü yabancı uyruklu 21 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.