"Gıdadaki israflardan kurtulmamız gerekiyor”

"Gıdadaki israflardan kurtulmamız gerekiyor”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye sağlıklı gıda üreten bir ülkedir. Topraklarımızdaki kirlilikler ve gübre, ilaç kalıntıları tüm AB ülkelerinden çok daha az seviyededir." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye sağlıklı gıda üreten bir ülkedir. Topraklarımızdaki kirlilikler ve gübre, ilaç kalıntıları tüm AB ülkelerinden çok daha az seviyededir. Bundan dolayı Türkiye'nin kendini bu konuda daha iyi pazarlıyor, daha iyi anlatıyor ve bunu da fiyata yansıtıyor olması lazım." açıklamasını yaptı.

Bakan Pakdemirli, bu yıl 12'incisi düzenlenen "Dünya Gıda ve Tarım Forumu" kapsamında bulunduğu Berlin'de açıklamalarda bulunan Pakdemirli, Türkiye'nin GDO'lu ürün üretmediğini belirterek, Türkiye'nin sağlıklı gıda üreten bir ülke olduğunu, Türkiye'nin topraklarındaki kirlilik, gübre ve ilaç kalıntılarının tüm AB ülkelerinden çok daha az seviyede olduğunu belirtti.

Bakan Pakdemirli, "Geleceğe Nefes" programını diğer ülkelerin bakanlarına anlattığını, bu projenin Türkiye'nin sınırları dışına taşınması konusunda diğer ülkelerle hemfikir kaldıklarını dile getirdi.

Bakan Pakdemirli, 2020 yılında BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile "Gıdanı Koru" isimli bir kampanya başlatacaklarını ifade ederek, "Gıdadaki israflardan kurtulmamız gerekiyor. Dünyada her üretilen üç gıda maddesinden bir tanesi henüz bozulmamışken atılma durumu ile karşı karşıya kalıyor. Ama her dokuz kişiden birinin de aç olduğunu biliyoruz. Gıdayı atma ile ilgili ülkeler ne kadar zengin olursa olsun böyle bir lüksümüz olmadığından temaslarımızda bahsettik. Gıdanı Koru kampanyası ile Türkiye'de de önemli ses getirme ve tasarruf yapma amacı taşıyoruz" dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.