Geride bıraktıklarına kavuşmayı umut ediyorlar

Geride bıraktıklarına kavuşmayı umut ediyorlar

İç savaştan kaçan çok sayıda Suriyeli, geride bıraktıkları yakınlarının hayatta olup olmadığını bilmeden onlara kavuşmayı umut ediyor.

Suriye'deki iç savaşta sevdiklerinden ayrı düşen aileler, sığındıkları topraklarda onlardan gelecek bir haberin ümidiyle yaşıyor.

Suriye'nin Humus kentinden 2 yıl önce Reyhanlı ilçesine gelen Hamde Recep, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıldan bu yana geride kalan 4 çocuğu ve haber alamadığı eşinin yolunu gözlediğini söyledi.
 
Reyhanlı'da kendisi gibi geride bıraktığı eşinin yolunu gözleyen görümcesi Cede Muhammed ile bir evde kalan Recep, 3 çocuğuyla Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldığını, geride 4 çocuğu ve eşini bıraktığını kaydetti.
 
Çocuklarının Humus'ta abluka altında olduğunu ve bir türlü kaçamadığını ifade eden Recep, ''Gözüm her gün yolda. Abluka altında olan ve kaçamayan 4 çocuğumun geleceği günü bekliyorum. Eşim de nerede bilmiyorum. Ölü mü sağ mı ondan bile haberim yok. Türkiye'de rahatız. Çok şükür ölüm korkumuz yok. Yanımda üç çocuğumla hayata tutunmaya çalışıyoruz.'' diye konuştu.
 
Eşini Suriye'de kaybettiğini anlatan Cede Muhammed ise 5 çocuğuyla hayata tutunmaya çalıştığını belirtti.
 
Hayırseverlerin desteğiyle geçimlerini sağladıklarını kaydeden Muhammed, ''Eşim Humus'ta evden çıktı ve bir daha geri dönmedi, ölü mü sağ mı bilmiyoruz. Tutunacak dalımız kalmadığı için çareyi Reyhanlı'ya gelmekte bulduk" dedi.
 
Varil bombası yatağa mahkum etti
 
Abdurrahman Yusuf Halit de 2 yıl önce varil bombasının kendisini yatağa mahkum ettiğini, eşi, yengeleri ve yeğenleri toplam 7 kişiyle bir evi paylaştıklarını kaydetti.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.