Gergedan kıyımı 2015'te de sürdü

Gergedan kıyımı 2015'te de sürdü

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde kaçak gergedan avcılığının 2015'te nispeten azalması ülke yönetimini memnun etti ama sivil toplum kuruluşları rakamları tatmin edici bulmadı.

Guardian'ın haberine göre, Güney Afrika'da boynuzları için öldürülen gergedanların sayısında, 2015'de bir önceki yıla nazaran düşüş yaşandı.

Güney Afrika Çevre İşleri Bakanı Edna Molewa, ülkede kaçak avlanan gergedan sayısının, 2014 yılında bin 215 olduğunu, 2015'de bu sayının bin 175'e gerilediğini söyledi.

"Koruma alanlarda kaçak avcılık faaliyetlerinin amansızca arttığını göz önünde bulundurursak, bu iyi bir haber" diyen Molewa, Güney Afrika'da gergedan avcılığına karşı mücadelenin tüm hızıyla devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yasa dışı vahşi yaşam ticaretini izleme örgütü Traffic'in yöneticisi Sabri Zain ise, Güney Afrika'da gergedan avcılığının azalmasında hükümetin aldığı önlemlerin etkisi olsa da rakamların hala kabul edilemeyecek kadar yüksek olduğunu kaydetti. 

Güney Afrika'da gergedanların büyük bölümü, Mozambik sınırındaki Kruger Ulusal Parkı'nda öldürülüyor. Bu parkta 9 binin üzerinde, bölgesel koruma alanlarında da 4 bin 400 civarında beyaz gergedan yaşıyor. Bunun yanı sıra 5 bin 300 beyaz gergedan özel mülkiyet alanında bulunuyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.