Genelkurmay bildirisi

Genelkurmay Başkanı, "2 dil" hakkında bir uyarı yayınladı. Ama artık Türkiye, birkaç yıl öncesine benzemiyor. Bir bildirinin ülkeyi karıştırdığı günler geride kaldı. Çünkü Türk Silâhlı Kuvvetleri üzerinde sivil denetimin varlığına artık inanıyoruz. Ayrıca CHP de, arkasını askere yaslayarak muhalefet yapmıyor.

Bildiri şöyleydi: "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın değiştirilmeyecek hükümleri arasında yer alan 3'üncü maddesi; 'Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir' hükmünü amirdir. Dil, kültür ve ülkü birliği, bir millet olmanın başta gelen vazgeçilmezleridir. Dil birliğinin olmaması durumunda bunun sonuçlarının neler olacağı, tarihteki birçok acı örnekleriyle gözler önündedir. Türk Silâhlı Kuvvetleri ulus devlet, üniter devlet ve laik devletin korunmasında her zaman taraf olmuş ve olmaya devam edecektir."

TSK'dan böyle bir açıklama gelmeseydi, bizler bu gerçekleri idrak edemeyecek bir aymazlık içinde miyiz? Asker bizim yerimize düşünecek, bizim yerimize doğrunun ve yanlışın ne olduğunu mu söyleyecek? Keşke böyle bir açıklama yapılmasaydı. Bu yüzden, "Genelkurmay'ı uyarıyoruz" başlıklı aydınların açtığı imza kampanyasına ben de katılıyorum. Suç duyurusuna internet üzerinden imza koyduğumu kamuoyuna duyurmak isterim.

Sabah

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum