Gençlik Rehberi seminerleri

Gençlik çağı adı üzerinde kanı kaynayan, çoğu zaman da kendisini çok güçlü gören bir çağ. İnsanların bu dönemi, kişiliğini kazanmaya başladığı, bir müddet sonra da oturtmaya çalıştığı bir dönem. Dünya hızlı dönüyor, hayat çok hızlı akıyor. Durdurmak ne mümkün?

Hayatın akışına, popüler kültürün girdabına düşen çok genç var. Konserlerde kendilerini bir hiç uğruna paralamaya kalkışan nice gencimiz var. Açıkçası çok acınacak haldeler. Hayatlarının bu dönemini sağlam inşa etmeleri gereken gençlerin, bu şekilde yakaladıkları basit, hakikatsiz ve fani şeylere yapışarak garip hallere düşmeleri elbette herkesi üzüyor.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençliğin bu hallere düşmemesi için Bediüzzaman Said Nursi Risale-i Nur Külliyatının muhtelif yerlerinde geçen mühim meseleleri bir araya getirmiş ve gençliğe bir rehber armağan etmiştir.

Gençlik Rehberi’nin her satırında, her cümlesinde ve her paragrafında büyük hakikatlerin sırları ifşa ediliyor.

Nefis ve şeytanın, insanı küfre götüren tabiat ve materyalist felsefenin, ahirzaman fitnesi şekline bürünerek gençliğin üzerine hücum etmesi hengamesinde, elbette böyle bir rehbere çok ihtiyaç var. Gençlerin iffetle yaşayabilmelerinin yegâne çaresi, iman ve Kur’an hakikatlarına sarılmak, ahlakıyla ahlaklanmakla olacaktır.

Gençlik Rehberi’nde, gençleri sefahatten koruyacak, hakikate ulaştıracak birçok konu, küfrün temel taşını kıracak çok silah var.

Risale Akademinin düzenlediği Gençlik Rehberi seminerlerinden müzakeresine katıldığım ve Ahmet Şahin kardeşimizin sunduğu Hüve Nüktesi’nde; küfrün temel taşının kırılmış olduğu, insanların günlük hayatın çalkantıları içerisinden çekip çıkarıldığı ve hakikate ulaştırıldığı, feylesofların imana getirildiği ifade edildi.

Bediüzzaman burada hava zerresini laboratuvarda adeta bir mikroskopla inceliyor. Yaptığı vazifelerden sisteme, sistemden sistemi kurana, oradan da O’nun tezahür ve tecellileri olan esma okumalarına geçiyor. Sadece sebeplere ve gördüklerine inananların düştükleri şirkin zorluğunu ve imanın kolaylık ve ferahlığını anlatıyor. Felsefecilerin tezlerini bir bir çürütüyor.

Hüve Nüktesi hiç şaşırmadan ve ihmal etmeden sesleri ve elektriği nakletmek, birçok varlığın içine girerek nefes almalarını sağlamak gibi, aynı anda yaptığı vazifeleri aslında, iki işi bir arada yapamayan insana ne kadar da aciz bir varlık olduğunu hatırlatıyor. Yapılan harika işler karşısında teslime mecbur ediyor. İman etmekten başka çare bırakmıyor.

Kesrette boğulan insanlar, varlıkları anlamlandırmakta ve hakikati bulmakta direnmeleri, inkâr ve olayı basite indirgeme şeklinde tezahür etmekte, bir de feylesofane bir bilgiçlik taslamaya kalktıklarında da birçok saçmalıklar yapmalarına sebep olmaktadır. Peşinden sürükledikleri insanları bunalıma iterek özellikle de gençleri intihara sürüklemektedirler.

Gençlik Rehberi, gençlerin hakikati bulmalarına yardımcı oluyor, felsefenin ve popüler kültürün cazibesinden kurtarıyor, ahlaklarını güzelleştiriyor, hayatlarını yönlendirecek iyi modeller sunuyor, gençliklerini iman davasına adamayı ve kişiliklerini sağlam imar etmelerini temin ediyor, istikamet veriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.