Gençler gerçek İslamiyeti anlamalı

Gençler gerçek İslamiyeti anlamalı

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Müslüman belediye başkan adayı Sadık Khan, İstanbul'daki altyapı ve ulaşım yatırımlarından çok etkilendiğini belirterek, "Londra'da da bu yapılmalı" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra, 5 Mayıs'ta yeni belediye başkanını seçecek. Seçim için beş farklı partiden aday bulunurken, kamuoyu yoklamaları başkanlık görevi için ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin adayı Sadık Khan'ın şansının yüksek olduğuna işaret ediyor. Khan seçilirse, Londra'nın ilk Müslüman belediye başkanı olacak.

Pakistanlı bir ailenin Londra'da doğan çocuğu olan 45 yaşındaki Khan, Türk toplumu ve seçim vaatleriyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İstanbul'daki Marmaray gibi altyapı ve ulaşım yatırımlarından çok etkilendiğini söyleyen Khan, şöyle devam etti: 

"Londra'da da bu yapılmalı. 2020 yılında nüfusun 9 milyon, 2030 yılında ise 10 milyon olması bekleniyor. Ulaşım ve konut sektörüne daha fazla yatırım yapacağız. Londra'da hava kirliliği de büyük bir sorun."

Khan, "Londra belediye başkanı seçilirsem sadece Paris, New York ve Berlin'le yarışmak değil, İstanbul ya da Çin veya Hindistan'daki diğer şehirlerle de rekabet etmek istiyorum. İstanbul'daki genç nüfusu bir fırsat olarak görerek, İstanbul ile Londra'nın birbirleriyle çalışmalarını görmek istiyorum. İstanbul'dan ticaret heyetlerini buraya getirerek, Londra'ya yatırım yapmalarını sağlamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Gençler İslamiyeti anlamalı"

İngiliz gençlerin radikalleştiğinin görüldüğünü söyleyen Khan, "Gençlerin, teröristlerin yaymaya çalıştıklarını değil, gerçek İslamiyeti anlamalarını sağlamalıyız. Gençlerin önlerinde iyi örnekler olmalarını, daha fazla entegre olmalarını sağlamalıyız. Hükümetin mevcut radikalleşmeyi önleme stratejilerinin işe yaramadığını düşünüyorum" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.