​Gençler Barla’da Bediüzzaman’ın izlerini takip etti

​Gençler Barla’da Bediüzzaman’ın izlerini takip etti

Hidayet Mektebi Derneği tarafından düzenlenen geziye katılan gençler Risale-i Nur mekanlarında üstadın ayak izlerini takip etti

Abdullah Sivas’ın haberi
RİSALE HABER - Suffa Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Hidayet Mektebi Derneği tarafından Isparta-Barla kültür gezisi düzenlendi. Dernek sorumlusu Metin Duymaz ve üyelerle birlikte yapılan program çok renkli ve duygulu anlara sahne oldu.

foto_galeri-002.gif

Üstad Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin Tarihçe-i Hayat eserinde dediği gibi; Barla, ehl-i imanın mânevî imdadına gönderilen Risale-i Nur Külliyatının telif edilmeye başlandığı ilk merkezdir. Barla, millet-i İslâmiyenin, hususan Anadolu halkının başına gelen dehşetli bir dalâletve dinsizlik cereyanına karşı, Kur’ân’dan gelen bir hidayet nurunun, bir saadet güneşinin tulû ettiği beldedir.

Barla, rahmet-i İlâhiyenin ve ihsan-ı Rabbanînin ve lûtf-u Yezdânînin bu mübarek Anadolu hakkında, bu kahraman İslâm milletinin evlâtları ve âlem-i İslâm hakkında, hayat ve mematlarının, ebedî saadetlerinin medarı olan eserlerin lemean ettiği bahtiyar yerdir.

Bediüzzaman hazretlerinin bu şekilde tasvir ettiği bir yer olan Barla ve insanları bu cümlelere çok uygun ve sıcak insanları için gerçekten çok doğru sözler. Hidayet Mektebi Derneği gönüllüleri ve üyeleri gezinin ilk gününde Bediüzzaman hazretlerinin Barla’da kaldığı ve ilk nur dersanesi dediği evi ve önündeki 1000 yıllık çınar ağacını ziyaret etti.

Ardından Barla’da Bediüzzaman hazretlerinin yaz aylarında yanız başına izdivaya çekildiği Çam Dağının yüksek yerine çıkarak Eğridir gölünü seyreden ziyaretçiler insana tefekkür ettiren fakat zalimler tarafından kesilen katran ağacının bulunduğu yerden eşsiz manzaraya bakarak o günleri düşünmeye ve anlamaya çalıştı.

Daha sonra barla mezarlığındaki Bediüzzaman hazretlerinin dava arkadaşları olan Bayram Yüksel, Ali uçar, Şamlı hafız Tevfik, Muhacir Hafız Ahmet ve marangoz Mustafa çavuş ağabeylerin mezarlarını ziyaret etti.

Ertesi günü Bediüzzaman hazretlerinin Isparta’da merkezde kaldığı Bediüzzaman evini ziyaret eden ziyaretçiler: Burada üstadın kendi el yazısıyla ve talebeleriyle birlikte yazdığı Risalei Nur’ları inceleme fırsatı buldu. Üstadın hayattayken kullandığı chevrolet arabasını, sabahlara kadar ibadet ettiği yatak odasını gören ziyaretçilerimiz daha sonra Isparta Müftülüğüne bağlı Mekke erkek Kuran kursunu ziyaret etti. Buradaki İslam ülkelerinin 4 bir yerinden gelen ve hafızlık ilmini tahsil eden genç temiz yürekli kardeşlerimizle muhabbet eden dernek üyeleri duygu dolu anlar yaşadı ve böyle güzel bir nesil yetişmesinden dolayı Türkiye eliyle bir çok İslam ülkesine Kuran hizmetinin gitmesinin gerçekten büyük onur ve guru verici olduğunu dile getirdiler.

Gezinin sonunda tüm dernek üyeleri ve Hidayet Mektebi adına açıklama yapan dernek sorumusu Metin Duymaz dernek olarak daha önce de bir çok kez Isparta Barla Çanakkale ve birçok yere kültür gezisi düzenlediklerini ve bu gezilerin devam edeceğini söyledi. Geziye katılan üyeler ise “Allah Üstad Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinden ve hayatını Kur’an ve İslam hizmetine feda eden çok değerli talebe ağabeylerden razı, mekanları cennet olsun; bizim gençler olarak onların hayatından örnek almamız gereken çok şey vark” diyerek bu gezilere tekrar katılmak istediklerini dile getirdiler..

foto_galeri-002.gif

Haberin Fotoları için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum