"Genç yaşta umreye gitmek çok önemli"

"Genç yaşta umreye gitmek çok önemli"

​Umre ödüllü kitap okuma yarışmasında dereceye girerek umreye gitme hakkı elde eden öğrenciler ile bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, genç yaşta umreye gitmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Gaziantep Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve merkez Şahinbey Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen umre ödüllü kitap okuma yarışmasında “İyi Müslüman” dersinden sınava girerek okullarında birinci, ikinci ve üçüncü olan 161 lise öğrencisi, umre ziyareti öncesi düzenlenen seminer ile bilgilendirildi.

Umreye gitmeye hak kazanan öğrencilere yönelik Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde, öğrencilere umre ibadeti ile ilgili Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu tarafından bilgiler verildi.

Seminerde öğrencilere hitap eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, genç yaşta umreye gitmenin çok önemli olduğunu belirterek, öğrencilerin bu imkanı iyi değerlendirmeleri ve bundan sonraki hayatlarını da ona göre dizayn etmeleri gerektiğini belirtti.

Tahmazoğlu, “Kabe’ye gitmek, Peygamber Efendimizin mescidini ve kabrini ziyaret etmek herkese nasip olmuyor. Eğer Allah (Celle Celaluhu) oraya gitmeyi nasip ediyorsa, O’nun daveti ve izniyle gidiyoruz. Bu çok önemli bir olay. Bu nedenle bunun kıymetini iyi bilin ona göre de hazırlanmak gerekiyor. Oraya gitmeden önce kendinizi çok iyi hazırlamalısınız ve oraya gittiğiniz de gece-gündüz demeden vaktinizin tamamını dolu dolu geçirmelisiniz.” dedi.

Şahinbey Belediyesi olarak bu yarışmayı 4’üncü kez düzenlediklerini anımsatan Tahmazoğlu, “Her yıl Aralık ayında düzenlenen kitap okuma yarışmasında okullarında ilk üçe giren öğrencilerimizi umreye gönderiyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizi Bosna Hersek’e de götürdük. Bu proje Türkiye’de yaygın bir uygulama değil. Bu nedenle bunun kıymetini bilmek gerekiyor. Bu genç yaşta umreye gitmek çok önemli. Bu nedenle size verilen bu imkanı iyi değerlendirmeniz gerekiyor ve bundan sonraki hayatınızı da ona göre dizayn etmeniz gerekiyor. Şimdiden Rabbim umrenizi mübarek eylesin.” ifadelerini kullandı.

Umreye gidecek olan öğrencilerin velileri, çocuklarının bu genç yaşta umreye gideceği için çok mutlu olduklarını dile getirirken, umreye gidecek öğrenciler ise mutluluk ve heyecanı bir arada yaşadıklarını belirterek, Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.