Genç hafızlar mukabele geleneğini yaşatıyor

Genç hafızlar mukabele geleneğini yaşatıyor

Bir çok yerde onlar da var

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Kaptan Mehmet Paşa Camii’nde Ramazan’da mukabele geleneği, genç hafızlar tarafından yaşatılıyor. Camide uzun yıllardır süregelen mukabele geleneği, Kaptan Mehmet Paşa Camii’ndeki Kur’an kursunda hafızlık eğitimi alan gençler tarafından devam ettiriliyor.

Her gün ikindi namazı öncesi başlayan mukabelede 5 hafız, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıyor. Genç hafızlardan Kur’an-ı Kerim dinlemek isteyen vatandaşlar da namazlarını kıldıktan sonra camide mukabeleye katılıyor. Kaptan Mehmet Paşa Camisi imam hatibi Hamit Açıkgöz, genç hafızların camiye ayrı güzellik kattığını belirterek, “Memlekete hayırlı ve faydalı nesiller yetiştirmek için uğraş veriyoruz. Çocukların Kur’an-ı Kerim okuması cemaatin de hoşuna gidiyor” diye konuştu.

Genç hafızlardan Muhammed Nur da mukabele geleneğini sürdürdükleri için çok mutlu olduğunu, Kur’an-ı Kerim okuduğunu ve ezberini pekiştirdiğini dile getirdi.

Siirt’te de onlar yaşatıyor

Siirt’te Ensar Camii’nde Ramazan ayında genç hafızlar tarafından mukabele geleneği sürdürülüyor. 

Ensar Cami yatılı Kur’an kursunda hafızlık eğitimi alan genç hafızlarca sürdürülen mukabele geleneği yoğun ilgi görüyor. Her gün öğle ve ikindi namazının ardından başlayan mukabelede, 5 hafız Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıyor. Genç hafızlardan Kur’an-ı Kerim dinlemek isteyen, aralarında çocukların da bulunduğu vatandaşlar da namazlarını kıldıktan sonra camide mukabeleye katılıyor.

Ensar Camisi imam hatibi Ramazan Toprak, camide uzun yıllardır hatimle teravih namazının kılındığını söyledi.

Öte yandan; Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi camilerde, Ramazan’da 14 asırdır uygulanan mukabele geleneği devam ettiriliyor.

Sur’da vatandaşlar, “İslam aleminin 5. Harem-i Şerifi” kabul edilen tarihi Ulu Cami, Hz. Süleyman Cami ve Nebi Camii’nde mukabele halkalarına ilgi gösteriyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.