Genç girişimcilere büyük fırsat

Genç girişimcilere büyük fırsat

Genç Girişimciler Kurulu, kendi işini kurmak isteyenler için ücretsiz sertifika programına destek veriyor.

Fahri Sarrafoğlu'nun haberi

Genç girişimciler; İŞKUR, KOSGEB, İzmir Üniversitesi İstanbul Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğinde ve TOBB çatısı altındaki Genç Girişimciler Kurulu’nun desteğiyle düzenlenen ücretsiz sertifika programına katılarak 1 yıl geri ödemesiz 40 bin TL’ye kadar kredi olanaklarından faydalanabilecek.

17 MAYISTA BAŞLIYOR

Ülkemizdeki genç girişimci potansiyelinin geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla TOBB tarafından hayata geçirilen Genç Girişimciler Kurulu kendi işini kurmak isteyenlere yönelik ücretsiz sertifika programına destek veriyor.

İzmir Üniversitesi İstanbul Sürekli Eğitim Merkezi, İŞKUR, KOSGEB işbirliğinde ve TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu desteği ile hayata geçirilen Sertifika Programı sayesinde kendi işini kurmak isteyenlere yönelik ücretsiz eğitim programları düzenleniyor. Bir ay sürecek ücretsiz eğitim programlarının ilki 17 Mayıs’ta başlayacak ve 4 ayrı grup halinde 30 Temmuz 2010 tarihine kadar devam edecek.

GELECEĞİN GİRİŞİMCİSİ  YETİŞECEK

TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ümit Kiler, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Gençlerin girişimci yanlarını desteklemek ve onlara uygun imkânları sağlayarak hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak amacıyla yanlarında olmayı hedefliyoruz. Amacımız sadece maddi katkı sağlamak değil.

İşletmelerin ihtiyacı olan süreçlere ilişkin eğitimlerin, sertifika programlarının organize edilmesi de öncelikli sorumluluk alanlarımızdan. Bu kredi ve program da bu amacımıza hizmet etmesi için özenle planlandı. Çok değerli iş ortaklarımızın katkılarının genç girişimcilerimiz için yol gösterici olacağına inanıyoruz.”

4 BİN TL HİBE KREDİSİ  VERİLECEK

Toplam 60 saat sürecek sertifika programını başarı ile tamamlayan, iş planı onaylanan ve firmasını kurarak KOSGEB’in değerlendirme kriterini geçen girişimciler, 4 bin TL hibe kredisinin yanı sıra 1 yıl ödemesiz, geriye kalan krediyi ise 24 ayda ve 4 eşit taksitte ödeyecek şekilde 40 bin TL’ye kadar makina techizat, ofis ve donanım için destek kredisinden faydalanabilecek. Programdan yararlanmak isteyenlerin www.istanbulsem.com adresindeki başvuru formunu doldurmaları gerekiyor.
Dünya Bülteni