Genç Akademisyenler, uluslararası Risale-i Nur ve Said Nursi Konferansında buluşacak

Genç Akademisyenler, uluslararası Risale-i Nur ve Said Nursi Konferansında buluşacak

Risale-i Nur eserleri ve Üstad Bediüzzaman Said Nursi üzerine master ve doktora çalışması yapan...

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Genç Akademisyenler Risale-i Nur Konferansının 10.su bu yıl 28 Ağustos-1 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak.

"Risale-i Nur eserleri ve Üstad Bediüzzaman Said Nursi üzerine master ve doktora çalışması yapan genç araştırmacıları bu alanda değerli çalışmaları olan tecrübeli akademisyenlerle bir araya getirmek, araştırmacılara tez çalışmalarında rehberlik etmek, fikir alışverişinde bulunmak ve teşvik etmek" amacıyla düzenlenecek konferans dört gün sürecek.

Konferansta genç araştırmacılara ayrı ayrı tezlerini anlatma fırsatı verilecek ve sunumlarında tez konularını ana hatları ile amaç, konu kapsamı, yöntem, tartışma ve sonuçları itibari ile anlatmaları talep edilecek. Üzerinde genişçe müzakere yapma imkânı olacak.

Dünyanın herhangi bir üniversitesinde Risale-i Nur ve Said Nursi üzerine İngilizce ve Arapça olarak master ve doktora çalışması yapmakta olan ama henüz tez savunmasından geçmemiş genç akademisyenlerin katılabileceği konferansa, aynı şartlara haiz Türk araştırmacılar da başvurabilecek.

Risale-i Nur ve Said Nursi üzerine çalışmak isteyen, konferansı İngilizce veya Arapça olarak takip edebilecek olan Türk genç araştırmacılar da dinleyici ve müzakereci olarak konferansa katılabilecek.

Ayrıntılı bilgi vakfın 0212 527 8181 numarasından alınabilecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum