Geleneksel Çamlık Mevlidi'ne davet

Geleneksel Çamlık Mevlidi'ne davet

9 Haziran 2024 Pazar günü saat 11'de başlayacak

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Ahmet Feyzi Kul ile Hasan Atıf Egemen ağabeylerin ve bir çok nur talebesinin medfun bulundukları Selçuk Çamlık'ta mevlid-i şerif düzenlenecek.

9 Haziran 2024 Pazar günü saat 11'de başlayacak olan mevlide Türkiye ve Dünya'nın birçok bölgesinden Nur talebeleri icabet ediyor.

Ahmet Feyzi Kul ağabey

Çamlık Mevlid'i olarak da bilinen programa her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir katılım bekleniyor. Ahmet Feyzi Kul'un mezarı Aydın Ortaklar ilçesi Çamlık Kabristanı'nda bulunuyor.

1898'de Isparta'nın Uluborlu kazasında doğan ve Ege Bölgesi'ne yerleşen Ahmet Feyzi Kul, Nurculuk davalarında yaptığı müdafaa ile adalet tarihine 'şaşaalı müdafaanın sahibi' olarak geçti. 1948'de Bediüzzaman Hazretleriyle birlikte Afyon Hapishanesi'nde yattı. Ahmet Feyzi Kul, İslamiyet'i müdafaa etmesi, cifir ve ebced üzerine çalışmalarıyla tanındı. 1972'de vefat etti.

Hasan Atıf Egemen ağabey

Hasan Atıf Egemen 1930'lu yıllarda Risale-i Nur'ları tanımış, güzel el yazısıyla risaleleri yazıp çoğaltmış ve Üstad Bediüzzaman hazretlerinin vasiyetnamesinden varisleri arasında ismini saydığı bir Risale-i Nur talebesidir.

Birinci Dünya Savaşı sırasında Sinop’ta tahrirat kâtipliğinde görevliydi. Sonra telgrafçılığa başladı. Bu büyük savaşı telgrafçılıkla geçirdi ve bu şekilde askerlik görevini de tamamladı. 1943'de Üstad'ın göndermesiyle, Sav'da sekiz kalıp ardından Denizli Homa'ya taşındı. 5. Şua hadisesinden sonra Denizli hapsinde Üstad hazretleriyle beraber hapis yattı. Ege'yi dolaşır, Osmanlıca risale yazmayı öğretirdi. 1949'da Sultanhisar'a yerleşti. İsmi özellikle Kastamonu Lâhikasında çokça geçer.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.