Geleneksel atlı okçuluğa gönül veren kaymakam

Geleneksel atlı okçuluğa gönül veren kaymakam

Çocukluğundan beri "atlı okçuluk" ile ilgilenen Yüreğir Kaymakamı Genel, İslam ve Türk tarihinde derin izler bırakan geleneğin yaşatılması için çaba gösteriyor.

İslam ve Türk tarihinde derin izler bırakan "atlı okçuluk" tutkunu Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, görev yaptığı yerlerde bu geleneğin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için çaba gösteriyor. 

Yurdun çeşitli yerlerinde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulunan Genel, yaklaşık 2 ay önce Adana'nın Yüreğir ilçesine kaymakam olarak atandı.

Balıkçılık, dalgıçlık ve doğa fotoğrafçılığı gibi hobileri olan Genel, geleneksel "atlı okçuluk" ile de ilgileniyor.

Yüreğir Kaymakamı Genel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının at yetiştiriciliği ile uğraştığını, bu nedenle çocukluğundan beri  at bindiğini söyledi.

Çocukluğunda amatörce yaptığı biniciliği, zamanla geliştirerek atlı okçuluğa yöneldiğini anlatan Genel, "Türk-Osmanlı okçuluğunun 'zihgir' ile yapıldığını öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Yani baş parmağa takılan özel bir yüzük varmış, 5 bin yıldır Türkler bunu kullanıyormuş ama bizim bundan haberimiz yok" diye konuştu.

Genel, okçuluğa ilk başladığında "zihgir" bulamadığını ve oku çıplak elle atmak zorunda kaldığını belirtti.

Bu yüzden çeşitli sıkıntılar yaşadığını ve araştırmasına rağmen "zihgir" yapan yer bulamadığını aktaran Genel, "Oku çıplak elle atıyorduk ve ellerimiz yara oluyordu. Bunu kendim yapmaya karar verdim ve 9 yıl önce ilk zihgirimi 3 günde yaptım. Sonra bunu hızlandırdım ve yarım saate kadar düşürdüm" şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.