“Gelecek nesillerin yetişmesinde camilerin çok önemli yeri var”

“Gelecek nesillerin yetişmesinde camilerin çok önemli yeri var”

​Gaziantep'in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gelecek nesillerin yetişmesinde camilerin çok önemli yeri olduğunu söyledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Tüm Diyanet camiasının Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nı kutlayan Tahmazoğlu, göreve geldiği günden bu yana cami yapımına ve düzenli olarak camilerde iç ve dış mekan temizliği yapılmasına özen gösterdiklerini belirtti.

Tahmazoğlu, ayrıca vatandaşın hizmetine sundukları sosyal tesislerde, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı eğitmenlerin gözetiminde verilen dini eğitimlerle 7’den 70’e herkesin dini bilgileri daha iyi ve doğru bir biçimde öğrenmesini sağladıklarını belirtti.

“Cami yapmak, imanın ve dindarlığın göstergesidir”

Camilerin önemine değinen Tahmazoğlu, "İslam’ın ilk günlerinden itibaren Müslümanlar cami yapımına önem vermişler ve yaptıkları hayrın ebedi olması için yarışmışlardır. Cami yapmak, imanın ve dindarlığın göstergesidir. Yüce Allah, cami yaptırmanın önemini Kur’an-ı Kerim’in Tevbe süresinin 18'inci ayetinde, 'Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden, namazlarını dosdoğru kılan, zekatlarını veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte, doğru yola erenlerden olmaları umulanlar bunlardır’ demiştir. Göreve geldiğimiz günden bu yana Şahinbey ilçemizde birçok caminin yapımını tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine sunduk." dedi.

“Camileri cemaatsiz bırakmamalıyız”

Tahmazoğlu, "Daha önce cami yapılacak alan bulunamazken, imar planlamalarında yaptığımız hassas çalışmalar ile cami yapımları için alan açıyoruz. Camileri yaşatmanın en iyi yolu, bu mübarek mekanları cemaatsiz bırakmamak, çevresini bir kültür merkezi haline getirmektir. Bu maksatla, beş vakit namazın camilerde kılınmasını teşvik eden Peygamberimiz 'Cemaatle kılınan namazın, tek başına kılınan namazdan yirmi yedi derece daha faziletli’ olduğunu bildirmiştir." ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin ikinci büyük camisini inşa ediyoruz”

Gaziantep’in en büyük,  Türkiye’nin ise ikinci büyük camisini Şahinbey ilçesi Akkent Mahallesi’ne inşa edildiğini belirten Tahmazoğlu, "Ankara Kocatepe Camii, İstanbul Sultanahmet Camii ve Adana'daki Merkez Sabancı Camii'den de daha büyük olarak tasarlanan cami, 14 bin 700 metrekarelik alana inşa ediliyor. Türkiye'nin en büyük ikinci camisi olacak olan Akkent Camii'nin kubbe yüksekliği 67 metre olurken, kubbe çapı ise 34 metre genişliğinde olacak. Akkent Parkı içerisine inşa edilen cami zemin kat, birinci kat ve ikinci kattan oluşacak." şeklinde konuştu.

“146 tane cami yaparak ibadete açtık”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gelecek nesillerin yetişmesinde camilerin çok önemli yeri olduğunu belirleterek, “Cami yaptırmak çok güzel bir duygu. Biz göreve geldikten sonra hayırsever vatandaşlarımızla birlikte 146 tane cami yaparak ibadete açtık. Ayrıca inşaatı devam eden 18 camimiz bulunuyor. Toplamda 164 cami bizim dönemimizde hizmete girmiş olacak.” dedi.

“Camilerin temizliğini yapıyoruz”

Şahinbey bölgesinde bulunan tüm camilerin temizliğini Şahinbey Belediyesi tarafından yapıldığını belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi olan Şahinbey ilçesindeki tüm camilerin temizliğini Şahinbey Belediyesi temizlik ekiplerimiz yapıyor. Şahinbey Belediyesi bu güne kadar vatandaşlara hizmet amacıyla birçok cami inşa etmiş ve birçok caminin yapımına katkı sağlamıştır. Camiler toplumun kutsal mekanlarıdır. Buraların tadilatı, yapımı ve temiz tutulması önemlidir. Bu anlamda vatandaşların ibadet ettiği kutsal mekanların temizliğini yaparak onlara yakışır hale getirmek için çalışıyoruz. Halı, iç ve dış temizliği yapılan camilerimizin sağlıklı, rutubet olmadan ve içeriye nefis kokular yayan bir sistemle temizleme çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.