Geleceğin tersane ustaları Karasu'da yetişiyor

Geleceğin tersane ustaları Karasu'da yetişiyor

Sakarya'nın Karasu ilçesinde eğitim gören lise öğrencileri, gelecekte gemilere şekil vermek üzere yetiştiriliyor.

Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki öğrenciler, bir geminin ihtiyacı olan tüm branşlarda beceri kazanıyor.

Okulda gemi kaynakçılığı, gaz altı kaynakçılığı, mobilya ve iç tasarım, bileşim teknolojileri alanı, kimya teknolojisi, makine teknolojisi, elektrik elektronik bölümleri bulunuyor.

Okula talep yoğun

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, 17 atölye ve 710 öğrenciyle eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.

Okula talebin yoğun olduğunu anlatan Turhan, son zamanlarda istihdama yönelik okulda yetişen öğrencilerin birçok fabrikada iş bulduğunu belirtti.

"Yetiştirdiğimiz kaynak, mobilya, makine ustaları çok rahat şekilde iş bulma imkanına sahip olacak. İlçemizde son dönemlerde limanın açılmış olması, sanayinin daha da gelişmesi ve ihtisas bölgesinin ilçemizde kurulması, okulumuzu daha da popüler hale getirdi. Bu okuldan çıkan çocuklarımız hem ilçemizde hem de ülkemizin değişik fabrikalarında çalışarak ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak."

"Gemi ustası olup gemi yapmak istiyorum"

Öğrencilerden Sefer Kar, öğretmenleriyle atölyelerde farklı deneyimlerde kazandıklarını söyleyerek, gemi kaynakçısı olarak çalışmak istediğini belirtti.

Öğrencilerden Emirhan Uzun da okulda demir üzerine çeşitli mamul yaptıklarını vurgulayarak, "Bu mesleği öğrenip gemi ustası olup gemi yapmak istiyorum" dedi. 

Kaynak: AA 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.