Gece en düşük sıcaklık Ağrı'da ölçüldü

Gece en düşük sıcaklık Ağrı'da ölçüldü

Doğu Anadolu'da gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 20 derece ile Ağrı'da ölçüldü.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 20 derece ile Ağrı'da kaydedildi.

 Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basıncının etkisindeki Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 20 derece ile Ağrı'da ölçüldü. Hava sıcaklıkları, bölgedeki diğer illerde ise sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 14, Erzurum'da 11, Erzincan'da 10, Iğdır'da 9, Tunceli'de 4, Ardahan'da 3 derece oldu.
 
Bölgede bugün havanın parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus oluşması bekleniyor.
 
Meteoroloji, buzlanma, don, sis ve pusun yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları çağrısı yaptı.
 
Bölgede günün en yüksek hava sıcaklıklarının Tunceli'de 11, Erzincan'da 7, Iğdır'da 6, Erzurum, Kars ve Ardahan'da 1, Ağrı'da ise sıfırın altında 4 derece olacağı tahmin ediliyor.
 
Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde 45, Palandöken Kayak Merkezi'nde 40, Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 9 ve Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 8 santimetre ölçüldü.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.