'Gazze'yi benzeri görülmemiş bir su krizi bekliyor'

'Gazze'yi benzeri görülmemiş bir su krizi bekliyor'

Filistin Sular İdaresi Başkanı Ganim, su arıtma tesisi projesinin bir an önce hayata geçirilmemesi halinde, Gazze'yi yakın zamanda benzeri görülmemiş bir su krizinin beklediğini söyledi.

Filistin Sular İdaresi Başkanı Mazin Ganim, yaptığı yazılı açıklamada, "Gazze'nin yıllık 45 milyon metreküp suya ihtiyacı var. Bu da ancak Gazze'ye su arıtma tesisi inşa etmekle mümkün" ifadesini kullandı.

Filistin Sular İdaresi'nin geçen ay önerdiği, 500 milyon dolar maliyetli su arıtma tesisi projesine dikkati çeken Ganim, "Gazze'de su arıtma tesisi projesi, bir an önce hayata geçirilmezse bölgeyi yakın bir zamanda benzeri görülmemiş bir su krizi bekliyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın projenin hayata geçirilmesi için gerekli finansmanın sağlanması konusunda uluslararası taraflarla temasa geçtiğini kaydeden Ganim, proje için ihtiyaç duyulan finansmanın sağlanması ve onaylanmasının ardından projenin 3 yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti. 

Ganim inşa edilmesi planlanan merkezi su arıtma tesisinin hedef alınmaması konusunda güvence verilmesi için İsrail ile de temas kurulduğunu ancak İsrail tarafından bir yanıt gelmediğini ifade etti. 

İçme suyu sıkıntısı yaşanan 1,8 milyon nüfuslu Gazze'de halk çoğunlukla kuyu açıyor. Gazze'deki yeraltı sularının yüzde 96'sının kullanıma uygun olmadığı belirtiliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.