Gazze'ye Sadakataşı yardımı

Gazze'ye Sadakataşı yardımı

İşgalci İsrail ablukası altında bulunan Gazze'ye Sadakataşı Derneği tarafından yardım yapıldı.

Sadakataşı Derneğinden  yapılan açıklamada, yaklaşık 2 milyon insanın yaşadığı Gazze'de İsrail ablukası nedeniyle gıda, sağlık ve ekonomi alanlarında durumun giderek kötüleştiği anlatıldı. 

İsrail'in ambargosu nedeniyle iş yerlerinin kapanması sonucu binlerce kişinin işsiz kaldığı, Filistin İşçiler Sendikası istatistiklerine göre işsizlik oranının yüzde 50'yi geçtiği aktarılan açıklamada, bölge halkının dış yardımlara bağımlı şekilde yaşamlarını sürdürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, Gazze'nin yoksul semtleri Al Zahra, Jabalia, Han Yunus ve Maghazi'de yaşayan ihtiyaç sahibi bin aileye domates, salatalık, patates, soğan, biber, patlıcan ve piliçten oluşan gıda paketinin dağıtıldığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, Gazze'de yaşayanların ambargo ve baskılar nedeniyle yardıma muhtaç durumda olduğunu belirtti.

Özdal, "Bölgeye yardım konusunda Türk halkı olarak üzerimize büyük bir sorumluluk düşüyor. Dernek olarak kardeşlik bilinciyle hareket ederek bölgeye yardım ulaştırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.