Gazze'nin imarı için gönderilen çimento Aşdod Limanı'na ulaştı

Gazze'nin imarı için gönderilen çimento Aşdod Limanı'na ulaştı

Gazze'nin yeniden imarı için Türkiye'den alınan çimentonun İsrail'in Aşdod Limanı'na ulaştığı belirtildi.

AA muhabirine konuşan Filistin National Steel Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Ebu Cebbe, bir Türk şirketinden alınan 3 bin 300 ton çimentonun Gazze'ye gönderilmek üzere İsrail'in Aşdod Limanı'na ulaştığını söyledi.

Ebu Cebbe, İsrail'in son saldırısının geride bıraktıklarının onarılması amacıyla Türk şirketle 50 bin ton çimento satın alınması için anlaşma imzalandığını belirtti.

Çimentonun İsrail ve Gazze Şeridi arasındaki Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye nakledileceğini ve Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde fabrikalara dağıtılacağını kaydeden Ebu Cebbe, Türk çimentosunun yüksek kalitede olduğunu ve Gazze'nin yeniden imarı için kamyonların bir an önce hareket etmesini umduğunu dile getirdi.

Ebu Cebbe, "İsrail çimentosu yeterli değil. Gazze'nin ihtiyacına göre ancak çok az miktarda ihraç ediliyor. Bu nedenle Türk çimentosuna yöneldik. Gelecek günlerde inşaat alanında somut bir hareketlilik görmeyi umuyoruz" dedi.

İsrail Gazze'nin yeniden imarı için BM gözetiminde çimento girişine izin vermişti.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ve BM Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, İsrail'in son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin ev tamamen yıkılmış, 160 bin ev hasar görmüş, bunların 6 bin 600'ü ise kullanılamaz duruma gelmişti.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.