Gazze'nin imarı için 180 milyon dolar tahsis edildi

Gazze'nin imarı için 180 milyon dolar tahsis edildi

Katar Komitesi, Gazze Şeridi sakinlerinin sıkıntılarını hafifletmek için Katar'ın harcadığı çabalara değinerek, Filistin halkına yapılacak olan 480 milyon dolarlık yardımın 180 milyon dolarının Gazze Şeridi'ne tahsis edildiğini açıkladı.

Gazze'nin Yeniden İmarı İçin Katar Komitesi Başkanı Büyükelçi Muhammed El-Imadi, dün Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov ile Kudüs'teki BM binasında bir araya geldi.

Büyükelçi El-Imadi ve Mladenov görüşmesinde, Gazze Şeridi'nin durumu ve Gazze halkının koşullarının iyileştirilmesi için harcanacak ortak çabaların ele alındığı, özellikle elektrik konusu, insani yardım projeleri, üniversite mezunları ve işçiler için geçici istihdam projelerinin konuşulduğu ifade edildi.

Kudüs'teki görüşmede Mladenov'un Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılması için BM'nin çaba sarf ettiğini söylediği belirtildi.

Görüşmenin Katar'ın Gazze Şeridi'ndeki yaşam koşullarını iyileştirmek için BM ve uluslararası kurumlarla yürüttüğü koordinasyon kapsamında gerçekleştiği kaydedildi.

Katar Emiri Temim Bin Hamed Es-Sani, Mayıs ayında Batı Yaka ve Gazze Şeridi'ne 480 milyon dolar yardım yapılması talimatı vermişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.