Gazzelilerin yarısı sağlıklı gıdaya ulaşamıyor

Gazzelilerin yarısı sağlıklı gıdaya ulaşamıyor

“Gazze’de Olağanüstü Durum-Sayı 123” başlığıyla yayınlanan bir raporda Gazze’de yaşayan Filistinli ailelerden yüzde 47’sinde gıda güvenliğinin olmadığına dikkat çekildi

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), yayınladığı ekonomi raporunda Gazze’deki ailelerin yüzde 47’sinin sağlıklı gıdaya ulaşamadığını belirtti.

“Gazze’de Olağanüstü Durum-Sayı 123” başlığıyla yayınlanan raporda Gazze’de yaşayan Filistinli ailelerden yüzde 47’sinde sağlıklı gıdaya ulaşılamadığına dikkat çekilerek, bir önceki yıla göre yüzde ikilik bir artış olduğu kaydedildi.

UNRWA yayınladığı raporda Gazze halkının yüzde 49’unun ve mültecilerin de yüzde 45’inin 2013 yılına göre daha kötü şartlarda yaşadıklarını kaydetti.

Raporda ayrıca, gıda konusunda yaşanan sorunların temelinde dokuz yıldır devam eden ambargonun etkili olduğu belirtilerek, insan ve mal giriş çıkışlarına getirilen kısıtlamaların Gazze’deki yaşamı olumsuz etkilediği ve ailelerin gereken gıdaya ulaşmasını engellediği, uzun süren ambargonun da büyümeyi yavaşlattığı ve işsizliğin artmasına neden olduğu ifade edildi.

Gazze’deki işsizliğe de değinilen raporda, 2015 yılı verilerine göre işsizlik oranının yüzde 42,7’yi bulduğuna dikkat çekildi.

İşsizlik oranı mülteciler arasında yüzde 61’i bulurken, gençler arasında ise yüzde 80’e ulaşmış durumda.

Dünya bülteni 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.