Gazzeli kız çocuğu: Savaştan önce güzel bir kızdım, savaş beni mahvetti

Gazzeli kız çocuğu: Savaştan önce güzel bir kızdım, savaş beni mahvetti

Terör devleti israil sana ve senin gibi çocuklara kurban olsun, akıttıkları kanda boğulsunlar, tez zamanda israil harap olsun

Katil israilin 5 ayı aşkın süredir saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde yaşayan 6 yaşındaki kız çocuğu, "Savaştan önce güzel bir kızdım, savaş beni mahvetti." dedi.

Zeyne isimli Gazzeli kız çocuğu, İsrail'in yıkıcı saldırıları ve savaş nedeniyle görünümünde yaşadığı değişikliği tüm çocukluğuyla AA muhabirine anlattı.

Zeyne, "Savaş çok korkunç. Savaşın başından itibaren durumumuz ve görünüşümüz değişti." diye konuştu.

Savaş başlamadan önceki halini ise Zeyne, yüzündeki gülümsemeyle şöyle anlattı:

"Savaştan önce sarışın, güzel bir kızdım. Ama savaş beni mahvetti. Güzel görünüşümü de değiştirdi. Hepimiz savaştan mahvolduk. Güneye göç ettiğimizden beri hiç rahat edemedik."

"(İSRAİL ORDUSUNUN ALIKOYDUĞU) BABAM OLMADAN EVİMİZE GERİ DÖNMEK İSTEMİYORUM"

İsrail saldırıları nedeniyle ailesiyle birlikte Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine göç etmek zorunda kalan Zeyne, çok fazla kilo kaybettiğini ve görünüşünün de değiştiğini dile getirdi.

Babasının İsrail güçlerince alıkonulduğunu aktaran Zeyne, "Terk etmek zorunda kaldığımız evimize babam olmadan geri dönmek istemiyorum." dedi.

İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü ve yardım girişini engelleyerek kıtlığa neden olduğu Gazze'de özellikle de kuzeyinde çocuklar yetersiz beslenme ve su kaybı nedeniyle ciddi sorunlar yaşıyor. Hastalıklara karşı daha savunmasız olan çocuklar gelişim sürecinde bu durumdan olumsuz etkileniyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.