Gazzeli çocuklardan 'Ali bebek' protestosu

Gazzeli çocuklardan 'Ali bebek' protestosu

Gazze Limanı'nda toplanan Filistinli çocuklar, 18 aylık Devabişe'nin yanarak yaşamını yitirdiği Nablus'taki kundaklama olayını protesto etti.

Gazzeli çocuklar, Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu, hayatını kaybeden 18 aylık Ali Devabişe için gösteri düzenledi. Gazze Limanı'nda toplanan ve daha sonra buradaki teknelere binen Filistinli onlarca çocuk, Devabişe'nin yanarak yaşamını yitirdiği Nablus'taki kundaklama olayını protesto etti. 

Yahudi yerleşimcilerin saldırısını kınayan ve "Bebeği öldürdüler", "Çocuk öldürmeye hayır" yazılı dövizler taşıyan çocuklar, "Biz de diğer çocuklar gibi yaşamak istiyoruz" diye slogan attı.

Gösteriyi organize eden Özgür Fikir ve Kültür Cemiyeti yetkilisi Yusuf Dahir, "Bu çocuklar, Ali bebeğin ölümünden duydukarı üzüntüyü ve öfkelerini dile getirmek için toplandı. Çocuklar buradan uluslararası topluma, dünyanın diğer ülkelerindeki çocuklar gibi yaşamak istedikleri mesajı veriyor" ifadelerini kullandı.

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilerin geçen hafta Nablus kentinin Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu çıkan yangında Ali Devabişe isimli 18 aylık bebek hayatını kaybetmiş, anne ve babası yaralanmıştı. Saldırı, Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açmıştı.

dünyabülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.