Gazzeli balıkçılardan İsrail'in saldırılarına protesto

Gazzeli balıkçılardan İsrail'in saldırılarına protesto

Gazzeli balıkçılar, "İsrail'in Filistinli balıkçılara yönelik saldırılarını" protesto etti.

Gazzeli balıkçılar, "İsrail'in Filistinli balıkçılara yönelik saldırılarını" protesto etmek için gösteri düzenledi.

Zirai Çalışma Komiteleri Birliği'nin çağrısıyla Gazze'deki Birleşmiş Milletler (BM) ofisi önünde toplanan balıkçılar, İsrail'in sık sık düzenlediği saldırılar ve gözaltı operasyonlarına son verilmesini talep etti.
 
Üzerinde, "Avlanmak hakkımız", "Balıkçıyı korumak ahlaki ve hukuki görevdir" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, İsrail karşıtı sloganlar attı.
 
Gösteride konuşan Zirai Çalışma Komiteleri Birliği Sadeddin Ziyade, "Uluslararası toplumun, ihlallerine son vermesi ve deniz ablukasını kaldırması için İsrail makamlarına baskı yapması gerek. İşgalci İsrail, Filistinli balıkçılara karşı suç işliyor, uluslararası kanunları ihlal ediyor" dedi.
 
Ziyade, "İsrail deniz güçleri, geçtiğimiz günlerde 14 balıkçıyı gözaltına aldı, 4 tekneye el koydu ve bilinmeyen bir yere götürdü. Uluslararası insan hakları ve hukuk kurumlarına, rızkını kazanmaya çalışan Filistinli balıkçıları korumak için harekete geçme çağrısında bulunuyorum" diye konuştu.
 
Öte yandan Gazze'deki Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin bu sabah denizde 2 balıkçı teknesine ateş açtığını, teknelerde bulunan 10 kişiyi gözaltına aldığını belirtti.
 
İsrail, Temmuz 2014'teki son saldırısının ardından Gazze Şeridi sahilindeki 3 millik balık avlanma menzilini, 6 mile çıkardığını duyurmuştu. Ancak Filistinli yetkililer, İsrail ordusunun balıkçıların bu alanda avlanmasına izin vermediğini ve zaman zaman teknelerine ateş açtığını belirtiyor.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.