Gazze'den Mısır'a protesto

Gazze'den Mısır'a protesto

Mısır yönetiminin Refah Sınır Kapısı'nı kapalı tutması Gazze'de protesto edildi

Gazze'de Mısır yönetimi Refah Sınır Kapısı'nı kapalı tutması nedeniyle protesto edildi.

Gazze'deki eski Mısır Büyükelçilik binası önünde toplanan Gazzeliler, Mısır yönetimden Refah Sınır Kapısı'nı açmasını istedi. Eylemciler, "Öğrenciler ve hastalar için Refah Sınır Kapısı'nı açın" yazılı dövizler taşıdı.
 
Gösteride konuşan Teysir el-Atut, Refah Sınır Kapısı'nın açılmasının ve Gazzelilerin çıkışlarının kolaylaştırılması gerektiğini kaydetti.
 
Mısır ile Gazze arasındaki ilişkilerin tarihi olduğunu hatırlatan Atut, "Mısır'ın Filistin davasını savunma konusundaki görevinden vazgeçemeyeceğini" ifade etti.
 
Atut, sınır kapısının kapalı tutulması nedeniyle öğrencilerin ve hastaların büyük sıkıntı yaşadığını, bazı öğrecilerin bu nedenle burslarını kaybettiğini söyledi.
 
Mısır yönetimi, 3 Temmuz'daki askeri darbeden bu yana, İsrail'in ablukası nedeniyle Gazze'nin dünyayla tek bağlantı noktası durumundaki Refah Sınır Kapısı'nı neredeyse tamamen kapalı tutuyor. Darbenin ardından kapatılan kapı, yılda yalnızca bir kaç kez kısa süreliğine açılıyor.
 
Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Bu kapılardan ticari amaçla kullanılan 4'ü Hamas'ın seçimleri kazanarak görevi devralmasının ardından Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor. Kerm Ebu Salim Kapısı da çeşitli gerekçelerle sık sık kapatılıyor.
 
AA
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.