Gazze'de sağlık sistemi çökebilir

Gazze'de sağlık sistemi çökebilir

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 kaynaklı vaka sayısında yaşanan artış nedeniyle Gazze'de sağlık sisteminin çökebileceğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Gazze Ofisi müdürü Abdunnasır Subh yaptığı açıklamada, Covid-19'a yakalananların sayısındaki artışın endişe verici olduğunu, nedeniyle sağlık sisteminin çöküşe doğru gittiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi haberine göre Subh yaptığı açıklamada, hastalıktaki artışın böyle devam etmesi durumunda Gazze'deki sağlık sektörünün iki haftadan fazla dayanamayacağına dikkat çekti.

Subh açıklamasında Dünya Sağlık Örgütü'nün Covid-19 ile mücadele için gerekli maddelerin ve cihazların Gazze'ye sokulmasının kolaylaştırılması için çalıştığını, bu çerçevede son olarak yapılanın da 15 yapay solunum cihazının bölgeye sokulması olduğunu belirtti.

Subh, Gazze şeridinde yapılan testlerde çıkan pozitif vakaların yüzde 25-30 civarında olduğuna dikkat çekerek bunun önemli bir tehlikeye ve ahalinin bu hastalıktan korunmak için yeterince bilinçli davranmadığına ve tedbirlere gereği gibi uymadığına işaret ettiğini söyledi.

Subh açıklamasında ayrıca aşının Gazze bölgesine önümüzdeki temmuz ayından önce ulaşmasının beklenmediğine dikkat çekti.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 3 kişi Covid-19 nedeni ile hayatını kaybederken, 684 yeni vaka tespit edildi.

Böylelikle Gazze'de toplam can kaybı 65'e, vaka sayısı 14 bin 768'e yükseldi. İyileşenlerin sayısı ise 200 artışla 9 bin 186 oldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.