Gazze'de sağanak yağış etkili oldu

Gazze'de sağanak yağış etkili oldu

Gazze Şeridi'nde etkili olan sağanak yağışlar, bölgedeki altyapı yetersizliği dolayısıyla hayatı olumsuz etkiledi.

İsrail ambargosu altındaki Gazze Şeridi'nde etkili olan sağanak, bölgedeki altyapı yetersizliği nedeniyle hayatı olumsuz etkiliyor.

Han Yunus kentinde dün akşamdan bu yana etkili olan sağanak nedeniyle kentin birçok caddesi sular altında kaldı. Yağmur sularının çok sayıda aracı sürüklediği kentte özellikle zemin katlardaki ev ve dükkanları su bastı.

Han Yunus Belediye Başkanı Muhammed el-Ağa, beklenmedik bir anda bölgeyi etkisi altına alan sağanak sonucu oluşan sel sularının sürüklediği katı atıkların kanalizasyonları kapattığına dikkati çekerek, "Belediye elinden geleni yapıyor. Sular, yollardan ve evlerden tahliye ediliyor, kanalizasyon şebekeleri temizleniyor" dedi.

Ağa, belediyenin ekskavatör, buldozer gibi ekipman yetersizliği olduğuna dikkati çekerek, yetkili makamlara Han Yunus kenti sokaklarını dolduran suların temizlenmesi için gerekli aletlerin temin edilmesi çağrısında bulundu.

Evini su basan vatandaşlardan Hammude el-Mücayide de kanalizasyon şebekelerinin yetersizliği dolayısıyla her yıl evinin sular içinde kaldığını belirterek, altyapının iyileştirilmesini istedi.

Mücayide, "Yağmur suları evimin tamamını doldurdu. Bütün mobilyalarımız, elektrikli ev aletlerimiz, giysilerimiz mahvoldu. Bu soğuk kış gününde ne üzerimize giyecek bir elbisemiz ne de üzerinde uyuyacağımız bir yatağımız kaldı" diye konuştu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.