Gazze'de "Kütahya bahçesi" oluşturuldu

Gazze'de "Kütahya bahçesi" oluşturuldu

Gazze'de meyve ve sebze üretiminin yapılacağı 'Kütahya bahçesi' oluşturuldu.

Kütahya'da iki yıl önce kurulan Filistin Halkları Dostları Derneğince hayata geçirilen proje kapsamında Kütahya ile Tavşanlı, Simav, Gediz ve Hisarcık ilçe belediyelerinin destekleriyle Gazze'de meyve ve sebze üretiminin yapılacağı "Kütahya bahçesi" oluşturuldu.

 
Kütahya'da eczacılık yapan dernek başkanı Filistin asıllı Muhammed Afifi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin'de, Gazze'de Türkiye'ye ait kalıcı hizmetler ortaya koymak adına çalışma yaptıklarını söyledi.
 
Sahile yakın noktada bir arazide yaptıkları 10 dönümlük bahçenin kolay kurulmadığını dile getiren Afifi, şöyle devam etti:
 
"Bu araziyi önce düzenledik ardından üzerine bir tabaka çamur yerleştirerek narenciye meyvelerinden oluşan fidanları diktik. Bu fidanlara damla sulama sistemi kurduk. Aynı bölgede su kuyuları açtık. Bölge denize yakın olduğu için tuzluluk oranı yüksek bir su çıktı. Bu suyu da arıtarak bölgedeki ihtiyaç sahiplerine tankerlerle dağıtmaya başladık. Aynı sudan cami sebillerine de veriyoruz. Bahçedeki portakal, mandalina, limon fidanları ile mevsimine uygun yetiştirilen domates, biber ve lahana gibi sebzeleri bu suyla suluyoruz. Şimdilik sebze üretiminden elde edilen gelirle su artıma sisteminin giderleri karşılanıyor. Ayrıca birçok ihtiyaç sahibine burada yetiştirilen ürünlerden veriliyor. Meyve almaya başlayınca gelirimiz daha iyi olacak."
 
"Maddi sıkıntılar içinde okumaya çalışanlara yardım ediyoruz"
 
Afifi, şu anda 50 yetimle yakından ilgilendiklerini, aylık olarak belirli miktarda para gönderdiklerini  belirterek, "Maddi sıkıntılar içinde okumaya çalışan özellikle üniversite öğrencilerine yardım elimizi uzatıyoruz. Oradaki üniversitenin bulunduğu yerleşke içine bir bina inşa etmeye çalışıyoruz. Tüm bunları, Türk hayırseverlerin destekleriyle yapıyoruz. İnşallah daha büyük projelerle Türk adını orada kalıcı bir şekilde yaşatmaya çalışacağız" dedi.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.