Gazze'de ilk anahtarlar teslim edildi

Gazze'de ilk anahtarlar teslim edildi

İsrail saldırılarında büyük tahribat yaşayan Gazze Şeridi'nin yeniden imarı kapsamında Katar'ın inşa ettiği toplu konutların ilk etabın hak sahiplerine teslim edildi.

Katar'ın İsrail saldırılarında büyük tahribat yaşayan Gazze Şeridi'nin yeniden imarı kapsamında inşa ettiği Eş-Şeyh Hamad bin Halife Al Sani Toplu KonutProjesi'nin ilk etabının hak sahiplerine teslim edildiği belirtildi.

İnşası tamamlanan konutların anahtar teslimi için Han Yunus kentinde düzenlenen törende konuşan Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Büyükelçi Muhammed el-İmadi, "Katar bugün toplam 2 bin 500 konutluk Şeyh Hamad projesinin bin 60 konuttan oluşan ilk etabının teslimini kutluyor" dedi.

İkinci etap için de inşaat sürecinin başladığını ve yakında sahiplerine teslim edileceğini kaydeden İmadi, bunun peşinden üçüncü ve son etaba geçileceğini söyledi.

İmadi, ülkesinin Gazze'de yaşanan acıları hafifletmek ve başta elektrik sorunu olmak üzere İsrail ablukasının bıraktığı sorunları çözmek için büyük çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Törende konuşan Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye ise Katar'ın siyasi ve mali anlamda Gazze Şeridi'nin yanında yer aldığını belirterek, bu tutumun Katar'ın vefa ve kahramanlığının bir örneği olduğunu vurguladı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.