Gazze'de doğan 20 bin bebek direnişin umudu

Gazze'de doğan 20 bin bebek direnişin umudu

Terör devleti israilin tüm vahşetine rağmen, Gazze halkı umudunu hiç kaybetmiyor. Gazze'de doğan yeni bebekler, umut dolu isimleriyle savaşın ortasında bir direniş ve yeniden doğuşun sembolü oluyor

İsrail'in soykırım suçu işlediği Gazze'nin hüzünlü sokaklarında, yeni bir umut filizleniyor. Tüm yaşam zorluklarına rağmen Gazze halkı, umutlarını yeni doğan bebeklerin isimlerine yansıtarak direniyor.

GÜÇLÜ KALE: GAZZE

7 Ekim'den bu yana, Gazze'de doğan 20 binden fazla bebek, ailelerinin umut dolu tercihleriyle tam 250 farklı isimle adlandırıldı. Bu isimler arasında en dikkat çekeni "güçlü kale" anlamına gelen 'Gazze' oldu.

Ayrıca, gökyüzü, hayat, mucize ve vatan gibi anlamlı kavramları çağrıştıran isimler de tercih edildi. Enkazlar ve yıkıntılar arasında doğan bebeklere verilen bu isimler, umut ışığı olarak görülüyor.

SAVAŞIN ORTASINDA DOĞAN BEBEKLER

Savaşın ortasında doğan bebekler, Gazze'nin yeniden doğuşunu temsil ediyorlar. Onların isimleri, bir kimlik olmanın ötesinde, bir direniş hikayesinin başlangıcı gibi görülüyor. Savaşın ortasında doğan bebeklere verilen isimler, aynı zamanda mücadele ve kurtuluş kavramlarını da yansıtıyor. Ayrıca, şehit olan akrabaların ve sevdiklerinin isimleri de bebeklere verilerek, kaybettiklerinin anıları yaşatılıyor ve onurlandırılıyor.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.