Gazze'de 4 gün enkaz altında kalan küçük kız: Kardeşimi Kur'an okuyarak avutmaya çalıştım

Gazze'de 4 gün enkaz altında kalan küçük kız: Kardeşimi Kur'an okuyarak avutmaya çalıştım

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında yıkılan evlerinin enkazından kız kardeşiyle beraber 4 gün sonra kurtarılan Filistinli kız çocuğu Mariya Ahmed Ebu Safi, enkaz altında kardeşini sakinleştirmek için Kur'an-ı Kerim okuduğunu söyledi

Katiller sürüsü israilin Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde yer alan evlerini bombalaması nedeniyle 4 gün kız kardeşiyle beraber enkaz altında kalan Mariya, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Mariya ve kız kardeşi Lana, kurtarılmalarının ardından Deyr el-Belah’taki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildi.

Yorgunluğu ve bitkinliği yüzünden okunan küçük kız, "Taş ve yıkıntıların arasında, oldukça dar bir yerde yiyecek ve içecek olmadan 4 gün kaldım. Kız kardeşimin ayakları yıkıntılara sıkıştı, acıdan çığlık atıyordu. Ayaklarını çıkarana kadar 3 gün o şekilde kaldı." dedi.

"TANK SESLERİNİ DUYUNCA SESİMİ ALÇALTIYORDUM"

Mariya, acılar içindeki kız kardeşini enkaz altında Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyarak teselli etmeye çalıştığını ancak Lana’nın acısı arttığında çığlık atmaya başladığını söyledi.

Filistinli kız çocuğu, "İsrail’in bombalamasından korktuğum için Kur’an-ı Kerim okurken tank seslerini duyar duymaz sesimi alçaltıyordum." diye konuştu.

İsrail güçlerinin bazen ateş açtığını duyduklarını belirten Mariya, kardeşinin acıdan uyumakta zorluk çektiğini dile getirdi.

Mariya, "Lana ne zaman annemi, babamı, kardeşlerimi sorsa onu sakinleştirmeye, avutmaya çalışırdım. Her uyuyup uyandığında da annesini soruyordu." dedi.

Kurtarma ekiplerinin gelip önce Lana’yı, sonra kendisini enkazdan çıkardığını söyleyen Mariya, kız kardeşiyle birlikte önce at arabasıyla taşındıklarını, daha sonra bir araçla tedavi gördükleri hastaneye ulaştırıldıklarını aktardı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.