Gazze Sağlık Bakanlığından 'insani felaket' uyarısı

Gazze Sağlık Bakanlığından 'insani felaket' uyarısı

Filistin'in Gazze şehrindeki Sağlık Bakanlığı, Gazze'nin Covid-19 salgınıyla mücadelede tıbbi malzeme ve ekipman kıtlığı nedeniyle yakında bir "insani felaket" yaşayabileceği uyarısında bulundu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yeni tip Coronavirus için PCR testlerinin sadece iki gün yetebileceğini ve bunun da önümüzdeki günlerde "felakete neden olabileceğini" söyledi.

El-Kudra Xinhua'ya yaptığı açıklamada, yoğun nüfuslu kıyı yerleşim bölgesinde virüsle mücadele etmek ve yayılmasını önlemek için PCR testlerinin arttırılması gerektiğini söyledi.

El-Kudra, ayrıca bağışıklığı zayıf kanser, kalp ve böbrek rahatsızlığı olan hastalara yönelik tıbbi malzemelerde de ciddi anlamda kıtlık yaşadıklarını sözlerine ekledi.

El-Kudra, "Bu hastalara virüsün bulaşması halinde, özellikle sağlık sektöründeki bozulma kaçınılmaz olabilir, ölümler neticelenebilir." dedi.

Gazze Sağlık Bakanlığı İlaç Departmanı Genel Müdürü Münir el-Burş, bu arada ilaç stoklarındaki açığın yüzde 47, tek kullanımlık tıbbi malzemelerin ise yüzde 33 olarak tahmin edildiğini söyledi. Burş, Ramallah merkezi sağlık bakanlığına Gazze'ye ekipman desteği sağlama çağrısında bulundu.

Gazze Şeridi, salgında şu ana kadar 17 vefat ve 2 bin 400 vaka kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.