Gaziantep'ten dünyaya birlik mesajı

Gaziantep'ten dünyaya birlik mesajı

Gaziantep'te düzenlenen "Bediüzzaman'ı Anma ve Anlama programları" büyük yankı uyandırdı

Kemal Benek'in haberi:

RisaleHaber-Bediüzzaman'ın vefatının 50. yıl münasebetiyle Gaziantep'te düzenlenen "Bediüzzaman'ı Anma ve Anlama programları" büyük yankı uyandırdı.

Risale-i Nur'dan istifade eden tüm grupların biraraya gelmesi memnuniyetle karşılanırken, Türkiye ve dünyaya örnek gösterildi.

Gül Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Derneği Gül Der'in öncülüğünde düzenlenen 'Gaziantep Bediüzzaman'ı Anlama ve Anma' programına Köprü Der, Cihan Der, Kalem Der, Gaye Der ve Kar Der destek veriyor.

Programı düzenleyen dernek yetkilileri çalışmalarını Risale Haber'e anlattı:

Kar-Der Başkanı İsmail Şentürk:

"Program çerçevesinde belirlenen şekilde bilboardlarda Risale-i Nur'dan vecizeler asıldı. Bu birliktelikten herkes memnun. Fevkalade bir gelişme. Gözyaşı dökenler var. Birlikteliğin vatan sathına yayılması duası var. Fahri Kainat'ın (asm), Üstadın ruhunu şad edecek bir gelişmedir.

ismail_senturk.jpg"Üstadımız hayatını Kur'an'ı anlamaya, anlatmaya ve yaşamaya adamış bir şahsiyettir. Üstadın bütün davası Kur'an-ı Kerim'i yegane mürşit, imam, üstad ve her alanda rehber yapmaktır. Allah'a çok şükür Üstadımızın ihlası, samimiyeti ile bu akım sadece Türkiye'de değil bütün dünyada gittikçe gelişmekte, dünyadaki inkar hareketine karşı nur külliyatı karanlık noktaları aydınlatmaya devam etmektedir. Üstadın vasiyeti var, 'ölümüm hayatımdan ziyade Kur'ana hizmet edecek' şeklinde. Bunun her geçen gün artacağı inancını taşıyorum.

 

Gaziantep Köprü Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Erdoğan:

mustafa_erdogan.jpg"Ciddi hazırlıklarımız oldu. Risale-i Nur'dan istifade etmiş, Bediüzzaman'a gönül vermiş bütün kesimlerin biraraya gelerek oluşturduğu bir platform oluşturduk. Biraraya gelinmesinde o kadar çok güzel sözler duyduk ki, sanki olağanüstü bir şey yapıyormuşuz gibi bir hava oluştu. Aslında bu bir şeye olan özlemdi. Risale Haber de bunu haber yaparken 'dünyada bir ilk' dedi. Bunu şöyle anlıyorum.

"İnsanlar aşırılıktan rahatsız olmuş. Birlikteliğe duyulan aşırı bir özlem var. Gaziantep'te yapmaya çalıştığımız küçük şeyler aslında. Umarım ki bu küçük şeyler bir çok yerde tekrarlanır ve büyük bir şeye dönüşür. Yurt içinden bu programları izlemeye gelecek çok insan var. Programın son gününde de Bediüzzaman'ın hayatta olan talebeleri gelecek.

İLGİLİ HABER:

Bediüzzaman'ı anmada 'Dünyada' bir ilk