Gaziantep’te hafızlık eğitimini tamamlayan 200 öğrenci icazetlerini aldı

Gaziantep’te hafızlık eğitimini tamamlayan 200 öğrenci icazetlerini aldı

Gaziantep İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan 200 öğrenci için icazet töreni düzenlendi

Kentin önden gelen Kur’an kurslarından olan Hoşgör Fatih Kur'an Kursu başta olmak üzere Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde Gaziantep İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında eğitimlerini başarılı şekilde tamamlayarak mezun olan 200 hafız, düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi” ile icazetlerini aldı.

Şahinbey Belediyesi Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi” Hafız İshak Mermer’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Hafızların tekbir ve salavatlar eşliğinde salona girdiği anda hafızların yakınları başta olmak üzere tüm katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Programda yapılan konuşmalarda ise Kur'an-ı Kerim öğrenmenin ve hafızlığın önemine değinildi.

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Profesör Doktor İbrahim Hilmi Karslı, ilmi hayatında aldığı en önemli diplomanın, hafızlık diploması olduğunu söyledi.

Hafızlığın zekanın gelişmesine de büyük katkı sağladığını belirten Karslı, bu eğitimi alan kişilerin daha çabuk kavradığını, özellikle Arapçanın öğrenilmesine önemli katkı sağladığını ifade etti.

Hafızların sadece Kur'an-ı Kerim’in ezberiyle yetinmemesi gerektiğini belirten Karslı, hafızlığın aynı zamanda manevi ve ahlaki olgunlaşma dönemi olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından hafızların kısa süreleri tilavet etmesiyle salonda manevi bir atmosfer yaşandı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından 200 hafıza icazetleri ve başarı belgesi ile çeşitli hediyeler verildi. Program yapılan dua ile sona erdi.

ilkha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum