Gaziantep'te 6 bin kişilik iftar çadırı kuruldu

Gaziantep'te 6 bin kişilik iftar çadırı kuruldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan 6 bin kişilik iftar çadırında vatandaşlar ilk iftarlarını yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Üniversite Bulvarı üzerindeki Atapark'ta düzenlenen iftar programına katıldı.

Burada vatandaşlarla sohbet eden Şahin, mübarek ramazan ayının sevincini yaşadıklarını belirtti.

Ramazan ayının İslam alemine, Türk milletine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Şahin, "Ramazan ayı programlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Gaziantep'te öğrencilerimizin ağırlıklı olduğu bölge olmak üzere 5 ayrı bölgede iftar çadırlarımızı açtık. Sokak iftarları yapıyoruz. Şu mübarek ayda herkesin iftarını rahat bir şekilde açabilmesi için uygun mekanları hazırlıyoruz." diye konuştu.

Ramazan çadırlarının herkesin ihtiyacını karşılamak için düzenlendiğini belirten Şahin, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" düsturuyla aylar boyunca çalıştıklarını bildirdi.

Şahin, "Nerede o eski ramazanlar dememek için Hacivat-Karagöz oyunları düzenliyoruz. İstasyon Meydanı'nda, ramazanın o güzel ahengini yaşatacak ortamlar düzenliyoruz. Çocuklarımız bu güzel atmosferi hissetsin. Bu duyguları yaşayarak yaşatmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kentte ramazan etkinliklerini çoğalttıklarını dile getiren Şahin, "Sevginin, rahmetin, bereketin, kardeşliğin olduğu ramazan ayından daha fazla istifade edebilmek, kardeşlerimizin hayır duasını alabilmek için bugün onların yanlarındayız. Kardeşlik sofrasında herkesle birlikte olacağız." ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.