Gaziantep’te 4-6 yaş arası çocuklar için Kur’an kursu yaptırılacak

Gaziantep’te 4-6 yaş arası çocuklar için Kur’an kursu yaptırılacak

Gaziantep Valiliği öncülüğünde Şahinbey Kaymakamlığı, İl Müftülüğü, Şahinbey İlçe Müftülüğü ve Şahinbey Belediyesi ile hayırsever Süleyman Erçelebi arasında 4-6 yaş arası çocukların eğitim görecekleri Kur’an kursu için protokol imzalandı.

Gaziantep’te eğitim seferberliğine her geçen gün yeni bir destek geliyor. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, hayırseverler ve ilgili kurumlar işbirliğinde eğitim başta olmak üzere birçok alanda çeşitli protokoller imzalanıyor.

Bu kapsamda son olarak Şahinbey ilçesi Çamlıca Mahallesi’ndeki Ali Erçelebi Camii yanına 4-6 yaş arası çocuklar için yapılacak Kur’an kursu için imzalar atılırken, kentte yaklaşık 2 yıl içerisinde 60 tane kursun yapılması planlanıyor.

Gaziantep Valiliğinde imzalanan protokol töreninde konuşan Vali Davut Gül, din eğitiminin önemli olduğuna dikkat çekti.

Gül, “Burada hemen hemen her hafta bir protokol yapıyoruz. Din eğitimi, dinin doğru öğretilmesi önemlidir. Diyanetin bu anlamda çok büyük bir yeterliliği var. Daha önce de hayır sahipleri ile birlikte çok güzel işler yaptılar. Müftümüzün gelmesi ile birlikte de 4-6 yaş Kur’an kursları ile ilgili ilimizde ciddi bir atılım başladı. İnşallah 20’si Şahinbey’de olmak üzere bir buçuk yıl içerisinde ihtiyaçlarımızın önemli bir kısmı tamamlanarak 4-6 yaş arası çocuklar için 40-50 tane Kur’an kursu olmuş olacak.” dedi.

Başta hayırsever Erçelebi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Gül, “Hayırseverimize teşekkür ediyorum. Kendisi bu topraklarda, bu şehirde kazandı. Daha önce cami yaptırmışlardı. Şimdi de 4-6 yaş Kur’an kursu yapıyorlar. Helalinden kazanıp helalinden harcıyorlar. Şahinbey Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Buraya harcanacak paranın iki-üç katı para harcayıp kamulaştırma yaparak arsa sorununu çözüyor. Deprem bölgesindeyiz, usulüne uygun yapılması çok önemli. Kurs YİKOP’ta görevli mühendislerimizin kontrolünde yapılacak.” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Alper Çifçi ile Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin de 4-6 yaş Kur’an kursunun Gaziantep’e hayırlı olması temennisinde bulundular.

İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar da, “4-6 yaş Kur’an kurslarımız, çocuklarımıza ‘değerler eğitimi’ dediğimiz; vefayı, paylaşmayı, merhameti, dostluğu, kardeşliği, komşuluğu işleyebileceğimiz müstesna mekanlardır. Aynı zamanda bu kurslarımız okul öncesi eğitimi desteklemesi yönüyle de çok önemli bir işlev görüyorlar.” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da bir yıl içerisinde 20 tane 4-6 yaş Kur’an kursunu yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Hayırsever ailenin daha önce de bir cami inşa ettirdiklerini hatırlatan Tahmazoğlu, “Şimdi de 4-6 yaş Kur’an kursu yaptırmak istediklerini belirttiler. Biz de o alanı kamulaştırma yaparak kendilerine hazır edeceğiz.” diye konuştu.

Hayırsever Süleyman Erçelebi ise Gaziantep’e güzel eserler kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından en kısa sürede yapımına başlanarak bitirilmesi planlanan 4-6 yaş Kur’an kursunun protokolü imzalandı. 

Kursun isminin ise Ayyuş-Ali Erçelebi 4-6 Yaş Kur’an Kursu olacağı bildirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.