Gaziantepliler, Kur’an ziyafetine koştu

Gaziantepliler, Kur’an ziyafetine koştu

Gaziantep’te İl Müftülüğü ile Şehitkamil ve Şahinbey ilçe müftülüklerinin organizasyonuyla düzenlenen Kur’an-ı Kerim ziyafetine Gaziantepliler yoğun ilgi gösterdi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Şahinbey Spor Salonu’nda ‘Kur’an Ziyafeti’ programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.
Gaziantep Müftüsü Ahmet Bulut, yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed (SAV)’in hoşgörüsünü anlatmak için bir araya geldiklerini anlattı. Bulut, günümüzde en büyük problemin sevgisizlik olduğunu ifade etti. Merhametin ve şefkatin olmadığı yerde insanlığını durumunun iyi olmayacağını kaydeden Bulut, "Peygamber Efendimizin insanlığı kucaklayan mesajını iyi anlatmalıyız. İslam’ın güler yüzünü yanlış tanıtmaya hakkımız yok. Düşmanlarına bile sevgi ve dostluk elini uzatan Hz. Muhammed (sav)’in davranış zarafetini bugün birbirimize karşı göstermek zorundayız." şeklinde konuştu.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Özdoğan da 'Hz. Peygamber'in Şefkat ve Merhameti' konulu bir konferans verdi. Hz. Muhammed (sav)’İn merhametini örneklerle anlatan Özdoğan, sahabelere yaklaşımı hakkında da konuştu. Özdoğan, "Peygamber Efendimizin sahabeyi yetiştirmesinde önemli bir püf nokta vardır. Bu da sahabeyi karşısına alıp, Allah’tan gelen Nur-u İlahi’yi onların kalbine nakşetmesidir. Sahabe de böylece nur abidesi haline geliyordu. Biz bugün bundan mahrum değiliz. Sahabe karakterine benzemek zor değil. Çünkü Efendimiz, ‘Ahir zamanda kardeşlerim gelecek’ diyor. " şeklinde konuştu.
Özdoğan’ın konferansının ardından, salonu dolduran binlerce kişi Kur’an-ı Kerim ziyafeti yaşadı. Programda son olarak da Ankara İlahiyat Fakültesi ‘nden Fatih Koca'nın şefliğini yaptığı Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu bir konser verdi.
Stargündem