"Gaziantep dünyanın pek çok ülkesine örnek oldu"

"Gaziantep dünyanın pek çok ülkesine örnek oldu"

Bangladeş Halk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Allama Sıddıki, Gaziantep'in Suriyeli mültecileri barındırması ile dünyanın pek çok ülkesine örnek olduğunu söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Bangladeş Halk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Allama Sıddıki, Gaziantep Valisi Davut Gül'ü ziyaret etti. Vali Gül tarafından karşılanan Sıddıki, şeref defterini imzaladı. Büyükelçi Sıddıki, Vali Gül tarafından makamında ağırlandı.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Sıddıki, Gaziantep'te bulunmaktan çok memnun olduğunu belirtti.

Sıddıki, "Gaziantep, Türkiye'nin ve dünyanın halı başkentidir, aynı zamanda muhteşem fıstığıyla da tanınıyor. Son yıllarda Gaziantep bir mükemmeliyet merkezi olarak tanımlanabilir. Suriyeli mültecileri barındırması ile de dünyanın pek çok ülkesine örnek oldu. Gelecekte Bangladeş ile Türkiye arasında özellikle Gaziantep ile daha iyi ilişkiler olacağına inanıyorum. Yaklaşık 150 yıldır Bangladeş ile Gaziantep arasında reddedilemez bir ilişki var. Gaziantep'te üretilen halılar sayesinde Bangladeş neredeyse Türkiye'deki her eve girmiş durumda. Gaziantep bizim için çok özel bir şehir." şeklinde konuştu.

Bangladeş ile olan kültürel ilişkilerin ticari anlamda daha da gelişmesi gerektiğini vurgulayan Vali Gül de "Gaziantep'in yaklaşık bir buçuk milyar dolara yakın ihracatı var. Amerika'dan Çin'e kadar dünyanın her bölgesine birçok ürünün ihracatını yapıyoruz. Gaziantep, Bangladeş'in satacağı her şeyi piyasa koşullarında aynı şartlarda alabilir ve aynı şekilde Bangladeş'e piyasa koşullarında olabildiğince mal satabilir. Gaziantep, Türkiye'nin dünyanın en rekabetçi şehirlerinden bir tanesi. O açıdan istediğiniz ürünün en iyisini en uygun fiyata mal edebilirsiniz." dedi.

Gül, ziyaretin hem Türkiye hem Bangladeş hem de Gaziantep için hayırlara vesile olmasını diledi.

Açıklamalar sonrasında ziyaretten duyulan memnuniyetler dile getirilerek ziyaret anısına fotoğraf çekildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.