Gates, Musk'ın Twitter'ı satın almasını engellemek için milyonlarca dolar akıttı

Gates, Musk'ın Twitter'ı satın almasını engellemek için milyonlarca dolar akıttı

Bunların arka planındaki kişiler arasında bir diğer yüksek teknoloji devi Bill Gates yer alıyor.

Dünyanın en zengin kişisi konumunda ve dünyanın lideri tavrındaki Elon Musk'ın ifade özgürlüğünü engellediği için eleştirdiği Twitter'ı satın almasını akamete uğratmak için sayısız girişim var. Bunların arka planındaki kişiler arasında bir diğer yüksek teknoloji devi Bill Gates yer alıyor.

Çevrimiçi Özgürlük Vakfı'nın (Foundation for Freedom Online/FFO) Breitbart ile paylaştığı verilere göre, Tesla ve Space X CEO'su Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasını açıkça engellemeye çalışan 26 örgütten 11'ine, Bill ve Melinda Gates Vakfı yüz milyonlarca dolar verdi.

Buna göre reklamverenlere platformu boykot etmeleri için baskı yaparak Musk'ın Twitter'ı satın almasına çelme takmaya çalışan Gates destekli 11 kuruluş arasında Yeni Girişim Fonu (New Venture Fund) başı çekiyor. 'Karanlık para' örgütlerinden biri olan Yeni Girişim Fonu, 2020 yılında Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın en büyük 5 yıllık para bağışı taahhüdüne mazhar oldu.

ABD siyasetinde 'karanlık para', sosyal refah örgütleri, sendikalar, ticaret odaları gibi kar amacı gütmeyen ve bağışçılarını ifşa etmesi gerekmeyen kuruluşlar tarafından yapılan siyasi harcamaları ifade ediyor. Bunlar, şirketler, bireyler ve birliklerden sınırsız bağış alabiliyor. Bu şekilde bağışçılar, seçmenler paranın nereden geldiğini bilmezken, gündemi etkilemek için fon harcayabiliyor.

sputnik

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.