GAP yenilenebilir enerji politikalarında önemli potansiyele sahip

GAP yenilenebilir enerji politikalarında önemli potansiyele sahip

Kalkınma Bakanı Yılmaz, GAP sadece hidroelektrik enerji potansiyeli olan bir bölge değil aynı zamanda yenilenebilir enerji politikalarında önemli bir potansiyele sahip bir bölge" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP'ın sadece hidroelektrik değil, güneş enerjisi ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları açısından da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "GAP'ın güneşini daha fazla yatırımla enerjiye dönüştürmemiz gerekiyor. Bunun dışında yerli kaynakları da değerlendirerek enerjide dışa bağımlılığı azaltmamız büyük önem taşıyor" dedi.

Yılmaz, Ankara Ticaret Odası (ATO) Konferans Salonunda düzenlenen Ankara-Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Etkileşimi Projesi toplantısına katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hızlı şekilde kalkınması gerektiğini belirterek, bu noktada bütün bölgelerin potansiyellerinin değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Enerji, gelişmede hayati öneme sahip"

Yılmaz, Türkiye'nin enerjiye bağımlı bir ülke olduğunu, enerji politikalarının her fırsatta ele alınması gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, enerji konusunda verimliliğin önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, enerjinin ne kadar verimli kullanılırsa o kadar tasarruf yapılacağını anlattı.

Bakanlık olarak hazırladıkları 10. Kalkınma Planı'nda bu konuya güçlü vurgular yaptıklarını hatırlatan Yılmaz, "GAP sadece hidroelektrik enerji potansiyeli olan bir bölge değil. Aynı zamanda güneş enerjisi ve diğer yenilenebilir enerji politikalarında önemli bir potansiyele sahip bir bölge. GAP'ın güneşini daha fazla yatırımla enerjiye dönüştürmemiz gerekiyor. Bunun dışında yerli kaynakları da değerlendirerek enerjide dışa bağımlılığı azaltmamız büyük önem taşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, iş adamlarından Şanlıurfa ve doğu illerine daha fazla seyahat etmelerini isteyerek, sermaye transferleri ile bu bölgelerin de hızlı bir gelişim göstereceğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.