Fukuşima'dan gelen suyu içti
Japonya kabine sözcüsü güvenli olduğunu göstermek için Fukuşima'dan gelen suyu içti
Japon kabinesinin sözcüsü Yasuhiro Sonoda, radyasyon sızıntısı olan Fukuşima nükleer santralinden getirilen suyu içti.
Televizyonlardan canlı yayınlanan bir basın toplantısı sırasında gazeteciler, Sonoda'dan suyun sağlığa zararlı olmadığını kanıtlamasını istedi. Bunun üzerine, Sonoda mart ayındaki büyük depremde zarar gören nükleer santralden gelen bir bardak suyu içti.
Sonoda'nın suyu içerken gergin olduğu ve ellerinin titrediği görüldü.
Sonoda'nın içtiği su, Fukuşima'daki iki reaktörün soğutma havuzundan getirildi. Bu havuzlardaki sular, tarımsal sulama gibi amaçlar için kullanılmadan önce arıtılıyor.
Suyu içtikten sonra açıklama yapan Sonoda, "Arıtılmış suyu içmek, güvenli olduğunu doğrulamak anlamına gelmez. Kamuoyuna bilimsel veri sunmak en doğru yol olacaktır" dedi.
Japon basını daha önce defalarca bu işlemin güvenliğini sorgulayan haberler yapmıştı. Japon hükümeti, santralin güvenli olduğunu kanıtlamak için 12 Kasım'da Fukuşima'ya bir basın turu
HABERLER
