Fransız seçmen radikalleşiyor

Fransız seçmen radikalleşiyor

Cumhurbaşkanlığı ikinci turu seçimlerinin yapılacağı Fransa’da giderek aşırıcı eğilimlere sahip olan seçmenler ülkenin geleceğinden de umudunu kesiyor. Son yayınlanan araştırmaya göre, Fransız seçmen, Avrupa Birliği içinde en aşırıcı eğilime sahip kitle.

Yarın yapılacak Fransa Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ikinci turu öncesi açıklanan Bertelsmann araştırması, Fransız seçmenlerin giderek radikalleştiğini ortaya çıkardı. Araştıma, Avrupa’da en kutuplaşmış ve ayrışmış seçmenin de yine Fransızlar olduğunu belirledi. Sonuçlara göre Fransız seçmenin beşte biri kendini “aşırı uç” olarak tanımlarken, sadece üçte biri kendini “merkez” siyasetin içinde görüyor.

AŞIRI SAĞ VE AŞIRI SOL BASKIN

Mart ayı içinde yapılan, Avrupa Birliği sınırlarındaki 11 bin kişiden cevap alınan araştırmaya göre, Avrupa’da kendini aşırı sağ ve aşırı sol olarak tanımlayan seçmen arasında Fransızlar yüzde 20’lik oranla birinci sırada. Benzer eğilimi gösterenlerin Avrupa Birliği ortalaması ise yüzde 7. Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turunda, aşırı sağın adayı Marine Le Pen yüzde 21 oy alırken, aşırı solun adayı Melenchon yüzde 19’luk bir oy oranını yakalamıştı.

Gelecekten umutsuzlar

Aynı araştırma, Fransız seçmenin ülkenin geleceğinden umutsuz olduğunu da ortaya koydu. Ülkenin gidişatından memnun olmayan seçmen sayısı hayli fazla iken, 8 Mayıs’ta ülkeyi Cumhurbaşkanı olarak yönetmeye başlayacak ismin oldukça zorlu bir gündemle başbaşa kalacağını da gösteriyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.