Fransa'nın ünlü rap yıldızı Diam's Müslüman oldu

Fransa'nın ünlü rap yıldızı Diam's Müslüman oldu

Laikliğin en katı uygulandığı Avrupa ülkelerinden Fransa'da ünlü rap yıldızı Diam's'ın Müslüman olduğu ve örtündüğü ortaya çıktı.

Birkaç yıl önce devlet okullarında dinî sembollerin taşınmasını yasaklayan ülke, şimdi de çarşaf ve burka ile sokağa çıkılmasını yasaklamayı tartışıyor.

Örtünün kadınları 'esirleştirdiği' ileri sürülen böyle bir ortamda "rap'in prensesi" olarak bilinen ünlü yıldızın İslam'ı seçerek örtünmesi büyük yankı uyandırdı.

Paris Match dergisi, geçtiğimiz günlerde ünlü yıldızın "dönüşünü" duyurdu. "Diam's yolunu arıyor" başlıklı dosyada şarkıcının, yeni evlendiği Müslüman eşiyle birlikte bir camiden çıkarken çekilen başörtülü fotoğrafı yayımlandı. Ünlü yıldızın yeni hali herkesi şaşırttı. Depresyona girdiği iddia edildi. Fransız medyasında çıkan bazı haberlerde, Diam's'ın yeni değil, aylar önce Müslüman olduğu, bazı gazete ve derginin bundan haberdar olduğu ama haberi yayımlamadığı dile getiriliyor.

Zaman