Fransa'da Müslümanlara yönelik saldırılar üç misli arttı

Fransa'da Müslümanlara yönelik saldırılar üç misli arttı

Fransa İslamofobi ile Mücadele Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, ülkede Müslümanlara yönelik saldırıların geçen yıla oranla üç misli arttığı bildirildi.

Fransa İslamofobi ile Mücadele Gözlemevi, yılın ilk dokuz ayında, geçen yılın aynı dönemine oranla Müslümanlara yönelik tehdit ve saldırıların üç misli arttığı uyarısında bulundu.

Gözlemevi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, geçen yılın ilk 9 ayında 110 tehdit ve saldırının kayıtlara geçtiği hatırlatılarak, bu rakamın bu yılın ilk 9 ayında 330'a çıktığı bildirildi.

Açıklamada bu yılın ilk 9 ayında 103 kez, dini ibadet yerlerine, mezarlara ve kişilere yönelik doğrudan saldırı gerçekleştiği, çeşitli yollarla gözdağı, tehdit, taciz şeklinde ise 227 eylemin yine kayıtlara geçtiği belirtildi.

Yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Fransa İslamofobi ile Mücadele Gözlemevi Başkanı Abdallah Zekri, söz konusu rakamların İçişleri Bakanlığı'ndan alındığına dikkati çekerek, "Fransa'da Müslüman topluma yönelik giderek artan saldırı ve tehditlerden büyük endişe duyduklarını" bildirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.