Fransa'da haremlik selamlık mağaza olay oldu

Fransa'da haremlik selamlık mağaza olay oldu

Fransa'da kadın ve erkek müşterilerine ayrı günlerde satış yapan mağaza şehirden farklı tepkiler geldi.

Fransa'nın Bordeaux şehrindeki ‘De L'Orient à L'Occidental' mağazası, hafta içi sadece erkeklere, hafta sonları da sadece kadınlara hizmet verme kararı aldı. Mağazanın uygulaması, şehirde büyük şaşkınlığa yol açarken ‘ayrımcılık' tartışmalarını tetikledi.

Michalon ve Jessica çifti, kısa süre önce İslam dinine geçmiş. isimlerini Yahya ve Sümeyye olarak değiştirmiş. İşetmeciliğini yaptıkları mağazalarında dini kitaplar, geleneksel kıyafetler ve yemekler satıyor.

Mağaza, haftasonları kapısına "Sadece kadınlar girebilir" tabelasını, hafta içinde ise "Sadece erkekler girebilir" tabelasını asıyor. Fransa'da böyle bir durum yaşanması, şehirde büyük şaşkınlığa sebep oldu. Mağazanın inisiyatifini kınayan Bordeaux Belediye Başkanı Alain Juppe, bu tutumun ülkenin eşitlik ve farklılık temellerine dayalı yasaları ile çeliştiğini belirtti. 

Eleştirilerin odağındaki mağazanın sahibi Jean-Baptiste Michalon ise İslam dini gereği böyle bir inisiyatif aldığını söyleyerek kendisini savundu. Michalon, "Bunun yasak olduğunu bilmiyordum. Müslümanlığın yabancı kadın ve erkeklerin bir arada olmasına izin vermediğini herkes bilir. 

Zorlama söz konusu değil, herkes istediğini yapıyor. Tabelayı kadınlardan gelen istek üzerine kapıya astık. Ayrımcılık yaptığımızı söylemeleri beni şoke etti" diye konuştu.

dünyabülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum